070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Här kan Ni läsa om nya kollektioner, spännande varumärken och annat intressant inom smyckesbranschen. Vår målsättning är att kunna visa våra läsare det senaste inom smycken, väskor och andra accessoarer först! Idag säljer vi ca 50st varumärken och har en unik inblick i vad som är på gång och vilka trender som gäller. De bilder som finns på bloggen är lånade av våra leverantörer efter godkännande av dom eller inköpta royaltyfria bilder.

 

Charlotte Bonde designar smycken med tanke på arkitektur.

Nu kommer Charlotte Bondes smycken äntligen att finnas här hos oss på Blingit! Charlotte är en svensk designer som skapar smycken som faktiskt inte känns så svenska även om de har den där elegansen som vi tar för självklart när det handlar om svensk smyckesdesign. Det här beror till stor del på att hon gärna hämtar sin inspiration från arkitekturens fantastiska värld och tidigare kollektioner har tydliga spår av orientalisk arkitektur. Men för Charlotte Bonde så kan man gott säga att det hela började i Malmö långt innan hon ens föddes…

Mode i Malmö

Det var nämligen så att Charlottes mamma växte upp mitt i en av Malmös allra bästa klädbutiker. Det där med mode är alltså något som finns som ett inslag i familjen så det var kanske inte helt otippat att Charlotte skulle börja designa smycken. Charlotte Bonde finns i Stockholm men hennes smycken är populära världen över vilket säkerligen har en hel del att göra med det faktum att det rör sig om kreationer som är lite utöver det vanliga.

Med inspiration från byggnadsverk

Charlotte börjar ofta arbetet med en ny kollektion med att studera byggnadsverk. Hon lägger märke till detaljer som hon tycker särskilt mycket om och utgår från detta då hon påbörjar arbetet med den nya designen. Det här leder till spännande former såväl som färginslag som man kanske inte förväntar sig av moderna smycken.

Variation och innovation

Från Charlotte Bonde så kommer det klassiska smycken som ringar, armband, halsband och örhängen men det här är också en designer som skapar mer än det som är standard. I hennes kollektioner så finner vi spännande smycken som till exempel axelsmycken och hon har inte glömt bort den klassiska broschen! Det här är en designer att hålla ett öga på…

Framtidens Charlotte Bonde design

Om du ännu inte har upptäckt denna smyckesdesigner så tror vi att du kommer att finna flera pärlor i tidigare kollektioner men det är klart att vi är nyfikna på vad som komma skall. Charlotte har sagt att hon kommer att fortsätta att undersöka arkitektur så det kommer säkerligen fortsatt att komma inslag från byggnadsverk. Varje år så kommer det två nya kollektioner från Charlotte Bonde smycken och även om det rör sig om nyheter så känns formspråket vid det här laget igen.

Fantastiska smycken för modemedvetna kvinnor

Vi tycker att Charlotte Bonde är ett bra val för modemedvetna kvinnor som tycker om smycken som står ut som lite annorlunda men som samtidigt andas en självklar elegans och pondus. Det här är också ett bra val för en present som är utöver det vanliga. När man väl har skaffat ett Charlotte Bonde smycke så är det svårt att skiljas från det och man bär det gärna både till vardags och till fest.

1 kommentar

1 Mer än 4 år sedan
1
Produkter
Varumärken
Övrigt