070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Här kan Ni läsa om nya kollektioner, spännande varumärken och annat intressant inom smyckesbranschen. Vår målsättning är att kunna visa våra läsare det senaste inom smycken, väskor och andra accessoarer först! Idag säljer vi ca 50st varumärken och har en unik inblick i vad som är på gång och vilka trender som gäller. De bilder som finns på bloggen är lånade av våra leverantörer efter godkännande av dom eller inköpta royaltyfria bilder.

 

Det finns alltid något att fira.

Att fira och uppmärksamma varandra är både viktigt, trevligt och framförallt roligt. Det kan vara en födelsedag, namnsdag, bröllopsdag eller något annat som bör firas. Nedan har vi samlat de vanligast högtiderna i bokstavsordning.

Alla hjärtansdag - Kallas också Valentindagen eller Sankt Valentins dag. Firas den 14 februari varje år. Passa på att uppmärksamma någon du tycker om.

Bröllop och bröllopsdagar - Bröllopet, den stora kärleksförklaringen. Bröllopsdagen, är självklart en dag att fira. Vissa jämna bröllopsdagar har förärats med speciella namn.

Se hela listan här.
5 år träbröllop
10 år tennbröllop
15 år kristallbröllop
20 år porslinsbröllo
25 år silverbröllop
30 år pärlbröllop
35 år korallbröllop
40 år rubinbröllop
45 år safirbröllop
50 år guldbröllop
55 år smaragdbröllop
60 år diamantbröllop

Dop - Dopet är en religös cermoni och det är genom dopet som man upptas som medlem i Svenska kyrkan. Här kan vi tipsa om fina presenter, kolla in vår kategori; Barnsmycken.

Födelsedagar - Din helt egna dag! Att fylla år är alltid roligt, oavsett ålder.

Julafton - Infaller den 24 december, det vill säga dagen före juldagen den 25 december, den dag då enligt traditionen Jesus från Nasaret föddes i Betlehem. Att "aftonen" före juldagen firas är en del av julhelgens traditionella förberedelser inför den 25 december. I modern tid uppfattas hela dygnet den 24 december som julafton

Konfirmation är avslutningen/examen på en tids studier av kristendomen. Förr sågs konfirmationen som en övergång från barndom till vuxenliv. Idag har detta spelat ut sin roll. Det är inte heller säkert att kristendomsundervisningen är det primära skälet till att man konfirmerar sig. Gemenskapen eller det faktum att man brukar få en present väger även det tungt.

Namnsdag - Förr var namnsdagen den stora dagen, i nutid har födelsedagen gått om i poplaritet, men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Fira namsdagen!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Varumärken
Övrigt