070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Klockor som present

Det är inte så dumt att ha lite koll på tiden och det oavsett om man har möten att komma i tid till eller om man mest tycker att det är skönt att veta vad klockan är. Nuförtiden så används klockor som smycken och man kan välja en design som stämmer väl överens med den typ av accessoarer som man tycker om att ha på sig. Det finns ur som är specifikt till för män eller kvinnor, och så finns det mer androgyna kreationer som både han och hon kan bära. Armbandet kommer att påverka hur klockan ser ut men uret är också en viktig del av designen. Vill man att klockans framtoning ska vara mer som ett smycke så är det fint med inslag av kristaller och andra dekorationer, medan en enklare urtavla kan vara att föredra då man inte vill att den ska konkurrera med andra smycken.

Något som är väldigt bra med designklockor är att man kan ha många olika. Ett enklare ur med ett svart armband för vardagen och en flashigare variant för helgen. Dessutom så kan man använda sig av samma urtavla och enbart byta ut armbanden för att få klockan att passa väl ihop med färg på ens övriga outfit, här kan vi verkligen rekomendera en klocka från TRIWA.

Klockor som smycken

Om man vill ha en klocka som ett smycke så ska man först och främst gå på den stil som man tycker om. Ett tips är att se på armband från designers som man gillar och sedan se om de även erbjuder klockor. Det finns smyckedesigner som har kombinerat armband och klockor på så vis att man själv kan lägga till ett ur till armbandet om man vill det. Det här är verkligen ett bra sätt att hålla en enhetlig linje på sina smycken och kläder. Klockan är ju ett smycke och därför så ska man kunna ställa krav om att den ska vara snygg att se på. Om det bara är tiden som man är ute efter så behöver man ju inte ha denna om handleden då de flesta har tillgång till en mobiltelefon som ger precis samma information. 

Ett nytt armband

Det kan vara klokt att satsa på ett ur från en känd designer eftersom man då för det mesta kan beställa olika armband. Många gånger så behöver man ett nytt armband innan själva urtavlan behöver bytas ut. Då man får ett ur med mineralglas och andra finesser så kan man räkna med att det kommer att hålla längre, och för att det inte ska bli trist att använda klockan så kan man se till att ha lite olika armband att variera med. Här kan Daniel Wellington nämnas som en designer som erbjuder denna möjlighet med armband som kan vara mycket vardagliga men ändå otroligt kreativa.

Kvalitet eller kvantitet

En del tror att det bara är de klockmodeller som kostar som ett mindre hus som erbjuder verklig kvalitet. Om det är så att du ska klättra i berg i Nepal och simma under vattnet på vägen dit så kan det förstås vara bra om du investerar i en klocka som även kan alternera som kompass och luftkompressor, men för vardagens och festens situationer så behöver man verkligen inte ur som är exakta kopior av det som försvarets piloter använder sig av. Det här betyder att du faktiskt kan få både kvalitet och kvantitet och unna dig själv flera exemplar med vetskapen om att dessa faktiskt kommer att hålla länge. Seriösa klockdesigners ser till att jobba med bra teknik för urverk och glas så att du kan få en unik modell som du kan lita på. Sedan så är det faktiskt så att designerklockorna många gånger tas fram som unika kollektioner så det är inte så att resten av jordens befolkning kommer att ha samma modell. Om tio år så kommer folk att sucka och önska att de också upptäckt klockan som du har på din handled då den fortfarande såldes.

Klocka som present

Det är få smycken som är så bra som presenter som klockan. Den slår till och med armbandet på grund av att det här rör sig om något som både är vackert och praktiskt. Alla har nytta av en klocka och det finns modeller för alla smaker. Om du vet att personen som du vill ge klockan till har ett armband som kommer från en smyckedesigner som även har ur som man kan lägga till armbandet så är detta en riktigt fin present. Man kan rentav skaffa armbandet med ur-berlocken som en start så att personen som får presenten sedan själv kan välja att bygga vidare eller låta klockan vara som den är. Bland "byggbara" modeller finns bland annat varumärket STORY.

Vårt sortiment

Förutom ovan nämnda varumärken så hittar Ni även klockor från Paul Hewitt, Dyrberg/Kern, Thomas Sabo, Knut Gadd och Pilgrim i webshopen. Vårt sortiment utökas kontinuerligt och nya kollektione kommer ca 2 till 3 gånger per år från respektive varumärke.

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt