070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Storleks och köpguide ringar

Vi har valt att ange samtliga ringastorlekar i DIAMETER och måttet i millimeter så att det skall vara enkelt att jämföra alla olika varumärken och köpa sin ring hos oss på Blingit.

 

TIPS FÖR BÄSTA RESULTAT

1. Ta en ring som Ni redan har och mät ringens innerdiameter genom att mäta rakt över ringen med en linjal. Läs av innermåttet i millimeter. Antalet millimeter motsvarar Er storlek.

2. En bred ring kräver oftast en större storlek än en smal ring.

3. Var noga vid mätningen.

4. Ring oss så hjälper vi Er. 070-584 92 30.


OMVANDLINSTABELL

I vår omvandlingstabell kan Ni på ett enkelt sätt se hur våra olika varumärken väljer att storlekbestämma sina ringar. I varje produktbeskrivning har vi valt att omvandla måtten till millimetermått i diameter. En ring från exempelvis Edblad i storlek S är alltså 16,8mm i diameter.

Omkrets i mmDiameter i mmVåra StorlekarSnö of SwedenEdbladDyrberg/KernAstrid&AgnesThomas Sabo
4514,3      
4614,6      
4715,015     
4815,3      
4915,6      
5015,916SXSI 50
5116,2      
5216,5    S52
5316,817MSII  
5417,2     54
5517,5  M M 
5617,8     56
5718,118L III  
5818,4  L L58
5918,8      
6019,119XL IIII 60
6119,4  XL XL 
6219,7     62
6320,020  IIIII  
6420,3     64
6520,6      
6621,021     
6721,3      
6821,6      
6922,022     
7022,3      
7122,6      

 

RINGAR UTAN SÄRSKILD STORLEK

Vi måste passa på att tipsa om ställbara ringar där du helt enkelt trycker ihop ringens baksida till önskad storlek (baksidan är öppen och justerbar). Idag finns det ett flertal varumärken som har ställbara ringar i storlekar från ca 15 till 21 millimeter, bland dessa varumärken kan vi nämna Pilgrim, Caroline Svedbom och Ioaku som alla finns hos oss på Blingit.


 

SÅ VÄLJER DU RÄTT VIGSEL & FÖRLOVNINGSRINGAR

Vi får en del frågor om hur man väljer rätt ring, rätt storlek, rätt sten och så vidare. Frågorna är många och vi har svaren i texetn nedan. 


 

VILKET MATERIAL SKA JAG VÄLJA PÅ MIN VIGSELRING?

Då du skall bära din vigselring resten av ditt liv så är det självklart att allt skall kännas rätt, nedan har vi samlat den kunskap vi har om hur man väljer rätt material, rätt gravyr, rätt yta och så vidare på sin ring. Frågorna är många och vi hoppas att vi har alla svar till dig, annars är det bara att mejla eller ringa oss.

Rött guld är den absolut vanligaste typen av guld som vi väljer att sätta på våra fingrar i Sverige. Den varma och röda tonen kommer från koppar, och ju mer man tillsätter desto varmare blir färgtonen. Tillsätter man däremot silver blir guldet gulare och lite kallare i tonen. Den gula färgen är vanligare i de södra delarna av Europa, medan det röda guldet är mer populärt här i Sverige. Ibland kallas detta till och med för en ”svensk färg”.

Standarden på rött guld är 18 karat vilket betyder att det innehåller 75 % rent guld och resten består av koppar och silver. Ju högre karathalt desto mjukare blir guldet, och såklart också dyrare. Detta kan man tänka på beroende på hur ens arbetssituation ser ut och hur mycket man jobbar med händerna. Därför kan guldhalter som 14 och 9 karat ha sina fördelar. Ens förlovnings- och vigselring ska trots allt hålla en lång tid framöver. Förväxla inte denna guldfärg med roséguld som är en annan variant.

Vitt guld är ett populärt val när det kommer till vigsel- och förlovningsringar, och många gillar detta material tack vare dess fina vita nyans. Schalins vita guld har en vitgrå nyans då den består av 16 % palladium. När det kommer till smycken i vitguld kan välja bland olika typer av legeringar beroende på tycke och smak. Vitt guld består av guld, koppar, silver och palladium som är en vit metall. Ytskiktet på ringen kan väljas med eller utan rhodium. Rhodium tar fram en mer vit färg på guldet än om du väljer ett smycke med vitguldets naturliga färg. En sak att ha i åtanke är att ytskiktet kan nötas med tiden beroende på hur du använder smycket, och det behöver då omrhodineras för att behålla sin vita färg. Väljer du en ring som inte är rhodinerad krävs det inte samma underhåll men färgen blir något mindre vit. Valet är ditt och du bestämmer hur du vill att just ditt smycke ska se ut.

Rosa guld, eller roséguld som det också kallas, har kommit att bli allt mer populärt i vigsel- och förlovningsringar den senaste tiden. Genom att delvis byta ut silvret mot en större andel kopplar i legeringen får man den vackra rosa, eller nästan röda, tonen. Eftersom det rosa guldet består av en större andel koppar är detta ett av de mer starka materialen. Det kan stå emot slitage på ett effektivt sätt och är inte lika mjukt som rött guld. Det är lätt att förstå varför denna metall blivit så populär, den rosa tonen är både otroligt vacker och passar dessutom fint ihop med både röd- och vitguld. Det blir en vacker kontrast och går bra ihop även med tvåfärgade ringar.

Palladium är en ädelmetall och är ett fint alternativ för vigsel- och förlovningsringar. Färgen drar mot grått och liknar på ett sätt det exklusiva materialet platina i uttryck och färg, men säljs till ett mycket lägre pris. Det är ett material som i princip är helt underhållsfritt och är dessutom lite mer hållbart än vitt guld. Detta är några av anledningarna till varför det blir ett allt mer populärt val just för ringar.

Palladium användes ursprungligen som ett alternativ till vitt guld och är en nygammal ädelmetall inom smyckesbranschen. Schalins erbjuder en mängd vackra smycken tillverkade i palladium och alla görs för hand i deras svenska fabriker. Palladium 500 utgörs av 50 % finpalladium, 35 % finsilver och 15 % koppar. Ta hjälp av vår kunniga personal för att hitta just din drömring. Vi erbjuder personlig service över nätet, och hos oss kan du alltid räkna med snabba leveranser och fri frakt.

Silver är en otroligt populär ädelmetall inom smycketillverkning, mycket tack vare sin fina vita färg. Den är klassisk och ger ett exklusivt intryck samtidigt som den passar bra tillsammans med de flesta andra smycken. Silvret i ringarna från Schalins är Silver 935 vilket är oxidreducerat silver av hög kvalitet. 925 betyder att silvret består av 925/1000 delar finsilver.

Även om silver kanske inte är det vanligaste materialvalet när det kommer till vigsel- och förlovningsringar så ska du inte glömma bort dess goda egenskaper. Förutom att vara otroligt omtyckt för sin vackra vita färg har det också ett betydligt lägre pris än om man jämför med andra ädelmetaller. Silverringar från Schalins kommer i otroligt många eleganta stilar och utseenden. När du köper silver från oss garanteras du alltid konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser.

Titan är ett lätt material som knappt känns på fingret, men är samtidigt otroligt slittåligt och hårt och står emot lite tuffare påfrestningar. Det har en vacker grå färg och kommer i en mängd olika utseenden och struktur. Vi erbjuder titanringar från Schalins med både släta och matta ytor, men också i kombination med andra material som guld, palladium och silver för fina kombinationer. Smyckena är infattade med antingen äkta diamanter eller med Cubic Zirkon. Titanet vi använder köper vi från Harald Pihl vilket innebär ett allergifritt, rent och ej magnetiskt titan.

Med vigsel- och förlovningsringar gjorda i titan erbjuds du ett smycke i en vacker grå färg som känns lätt på fingret samtidigt som det är otroligt hållbart. När du beställer ringar från Schalins tillverkas de först när du gjort din beställning och alla ringar görs för hand i de egna svenska fabrikerna. Beställ idag och få hem dina ringar snabbt och säkert. Hos oss kan du alltid räkna med konkurrenskraftiga priser och personlig service.


 

HUR SKALL JAG GRAVERA MIN RING?

Vi har sammanställt en snabb och enkel förklaring här. Om du väljer att köpa din vigsel eller förlovningsring från varumärket Schalins hos oss på Blingit så bjuder vi på gravyren. Vi har valt att använda oss av typsnittet Triton som standard, men självklart kan du välja ett annat typsnitt om du vill. Du väljer - Vi tillverkar!

 

INVÄNDIG GRAVYR

Gör din ring ännu mer personlig genom att addera en gravyr. När du beställer en ring från Schalins hos oss på Blingit.se ingår det alltid fri gravyr. Bestäm vilken text eller mönster du vill ska stå inuti just din ring. Symbolisera er kärlek genom att gravera in varandras namn och datumet för förlovningen eller vigseln, eller skriv något personligt som bara ni vet innebörden av. Hör av er till oss om ni har ideér eller frågor som ni vill diskutera. Vi erbjuder personlig service på nätet och vår utbildade personal kommer göra sitt yttersta för att vägleda er i valet av gravyr.

Välj bland flera olika stilar på typsnitt för att hitta just er personliga design. Gravyren är lika viktig som valet av ring då det är detta som gör ringen just till er alldeles egna. Du kan välja mellan antingen laser eller diamantinristad gravyr.

 

UTVÄNDIG GRAVYR

Välj en gravyr på utsidan av era ringar. På så sätt kan ni verkligen visa upp er kärlek och budskap istället för att gömma det på insidan av ringen. Ni kan välja mellan olika typsnitt och symboler som känns rätt just för er.

För att man ska kunna gravera text och symboler på utsidan av en ring gäller det att den är minst 4 mm bred, 1,4 mm hög och slät i sin design. En ring som är kupad både in- och utvändigt får vara max 7 mm bred, och en ring som är rak utvändigt men kupad invändigt får max vara 9 mm bred. Hör av er till vår kunniga personal om ni har frågor kring gravyr, vi ser fram emot att hjälpa er att göra era ringar helt unika.

 

KANTGRAVYR

Pryd kanten av din ring med en personlig text eller symbol och få ett unikt smycke som representerar just er kärlek. För kantgravyr gäller det att ringen har en lägsta kanthöjd på 2,4 mm. Välj mellan tre olika textplaceringar beroende på vilket utseende ni önskar på era ringar. Alla kantgravyrer och diamantinristade symboler kan du välja att få med coloritfärg.

Ofta väljer man att skriva sin partners namn tillsammans med förlovnings- eller vigseldatum, men kärleken kan lika gärna hyllas i form av hjärt- eller evighetssymboler. Gravyren är det som gör ringarna till era egna, och därför är detta minst lika viktigt som valet av ring. 


 

KAN JAG VÄLJA EN ANNAN YTA PÅ MIN VIGSELRING?

Självklart kan du välja vilken yta din ring skall ha, här förklarar vi allt lite närmare.

Mellanmattering - En uppruggad yta, något grövre struktur än blästring. En utav de tåligare ytorna.

Grovmattering - Den yta som har den grövsta strukturen. En väldigt hållbar yta som ger ett glittrigt uttryck.

Blästring - Ringens yta sandblästras och på det sättet skapar man en matt yta. Ger ett sidenmatt uttryck.

Rosenholmsmattering - En populära yta! Ger ett silkesmatt uttryck och passar med fördel på titanringar. Vad man ska vara medveten om vad gäller mattering är att denna behandling inte håller för evigt, utan behöver underhållas.

Borstning - Handborstas för en oregelbunden struktur. Passar med fördel den som önskar en mer naturligt mattare yta.

Diamantborstning - Även denna handborstas men ger en grövre struktur än vanlig borstning.

Diamantborstning rak - Borstas för hand men till skillnad från vanlig diamantborstning så har denna yta en mer rak struktur.

Hamring - Ett riktigt hantverk! Vartenda hammarslag görs för hand. Så du kan vara helt säker på att ingen annan har en helt likadan yta som du.

Krystal - Varenda del av mönstret slipas för hand. Så du kan vara helt säker på att ingen annan har en helt likadan yta som du.

Ice - Varje spår slipas för hand och ger en grov och hållbar yta.

Snow - Varenda del av mönstret slipas för hand. Denna yta har en rak och tydlig charm, du kan vara helt säker på att ingen annan har en helt likadan yta som du.


Ringar som passar just dig!

När man väl börjar smycka händerna så kan det kännas svårt att gå omkring utan en endaste ring. Med tio fingrar att smycka så kan det i vissa fall gå för långt och de flesta kan nog hålla med om att det finaste är en eller två ringar hellre än handen full av guld och stenar. Den som tycker om att ha många band på fingrarna kan satsa på ringmodeller som innefattar flera band för en cool effekt. Ringen är det smycke som man hela tiden är medveten om då man nästan alltid ser och använder sina händer. Det här gör ju också att det ställs höga krav på smycket som måste vara vacker, bekvämt och mycket slittåligt på en och samma gång.

Den som tycker om variation kan dra stor nytta av de kollektioner som smyckedesigners tar fram, med nya ringmodeller som erbjuder det formspråk som man tycker om men i en ny tappning. Man kan gott skaffa ringar åt sig själv och istället för att pryda hela handen med de olika modellerna så kan man se till att variera så att varje dag bjuder på något nytt. På så vis så kan man ju även se till att varje ring slits mindre då den inte används varje dag.

Ringar som ser bra ut

När man ser en bild på en ny ring i vackert rostfritt stål och med inslag av kubik zirkonium kristaller så kan man få den där vill-jag-ha-känslan. Något som ser fint ut på bild är dock inte alltid fint på fingret. Det är förstås upp till var och en att bestämma sig för vad som passar den egna fingerformen med det finns några riktlinjer som kan vara bra att betänka. Den som har långa och smala fingrar kan för det mesta vara säker på att lite bredare ringar kommer att se bra ut men här ska man inte missta brett med stort. En alltför stor ring på ett mycket långt och smalt finger kan få clowneffekt. Det är också viktigt att man tänker på ring-bandets form. Om det har kanter och kanske går i spiral över fingret så kan det påverka hur ens hand ser ut. En luftigare ringmodell kan få ett tjockare finger att se följsamt ut så man ska verkligen betänka vad olika modeller gör med ens fingrars utseende.

Vad gäller material och inslag av stenar så är detta förstås en mycket individuell sak. Den som älskar diamantringar men som absolut inte har råd med att äga en 4-5 stycken av dessa kan satsa på vackra kreationer med kristaller. De kristaller som kommer från Swarovski är så vackra att man absolut inte behöver uppleva det som att man går med ett fejkat smycke på fingret. I och med att designers jobbar med så unika och fina former så måste man inse att värdet i designade ringar inte nödvändigtvis ligger i det material som de skapas med. Har man en unik Edblad ring så har den ett alldeles speciellt värde tack vare formen och designen, detta oavsett om den är gjord av silver eller av rostfritt stål.

En skön passform

Nu kan man inte bara tänka på det där med skönhet och det särskilt när det rör sig om ett smycke som man har på handen. Om ringen skaver eller på annat vis stör då man jobbar med händerna så är den inte så användbar. Man kan förstås skaffa en modell som enbart är till för fest men många vill kunna njuta av ett nytt smycke även i vardagen. Här kan det vara bra att satsa på ringar som har en slät form utan sådant som sticker ut eller hänger. Om man vill ha en ring med en krona som innefattar en sten så ska man tänka på att greppet om stenen måste vara bra utformat så att man inte riskerar förlora stenen om man utsätter ringen för normalt slitage.

Så tar du hand om ringarna

Om det är så att du har ett gäng ringar i smyckeskrinet så är det viktigt att du förvarar dessa på rätt sätt. Se först och främst till att ringarna inte utsätts för damm och smuts då de förvaras. Sedan så kan det vara bra att då och då ta fram ringarna och göra rent dessa. Ta reda på unika tekniker för att putsa stål, guld och silver pläterat samt andra material. För att kristaller ska förbli klara och vackra att se på så måste man hålla dessa rena och se till att det inte sitter smuts omkring stenen. Ett sätt att förebygga problem med repor och smuts är att man tar av sig ringen då man till exempel ska städa, dikskar eller duschar. Tänk också på att förvara ringarna separat så att de inte skaver mot varandra.

 


Kan billiga ringar se lyxiga ut?

För många så är det inte en möjlighet att enbart bära smycken av ädla metaller och med diamanter och andra ädelstenar. Det här är heller inte något som alla vill för sanningen är den att ett smycke av äkta guld som har ful design inte kommer att vara lika uppskattat som ett smycke av rostfritt stål som är hur snyggt som helst och som har en unik form. Egentligen är det lite konstigt att vi betalar mer för ringar av “äkta” material som skapas i tusentals kopior än för handgjorda smycken som bara finns i enskilda exemplar.

Om det är så att man gärna vill ha en elegant design, och tycker att billiga ringar har en tendens att se billiga ut, så gäller det att finna smyckedesignerna som skapar verkliga konstverk. Med Edblad och The Botildas ringar så är materialen inte dyra men designen är verkligen elegant och otroligt vacker. Det här är ringar som man kan stå för och som man gärna visar upp.

Det finns ju en kategori med billigare ringar som försöker se ut som de dyrare varianterna. Här kan Caroline Svedbom och Thomas Sabos kollektion ses som ett exempel. En del tycker inte att man kan kopiera diamanter med Swarovski kristaller, medan andra gör precis detta för att förvara den verkliga varan i kassaskåpet. Kanske kan en vettig slutsats vara att det hela handlar om en bra balans mellan design och de material som används. På så vis kan man få billiga ringar som alls inte ser billiga ut!


 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM RINGAR?

Här är några vanliga frågor om ringar i allmänhet. Om du har en fråga som inte får ett svar på denna sida så kan du alltid kontakta oss för att få veta mer.

Är det samma pris på Schalins ringar oavsett material?

Svaret är både ja och nej, det går att få Schalins vigselring med i rött guld, roséguld och vitguld till samma pris, däremot är det andra priser på silver och titan.

Får man garanti på vigselringarna?

Ja, hos oss så får du alltid 2 års garanti på vigselring och förlovningsring från Schalins.

Vad kommer med ringen?

Oavsett om det gäller en kombinationsring eller en enkel vigselring av vitguld så ingår det fri gravyr, äkthetsintyg såväl som en snygg ringask som du kan förvara ringen i inför frieri, bröllop och sedan när ringen inte bärs.

Levereras dyra ringar på ett säkert sätt?

Vi ser till att leveransen av din förlovningsring är försäkrad och spårbar. På så vis så vet du alltid var ringen är och du kan lita på att den skickas på ett säkert sätt.

Kan man få en ny vigselring om den redan är graverad?

Om du har beställt en vigselring av guld med gravyr och den sedan visar sig vara för stor eller för liten så går det bra att byta ringstorlek. Det kommer inte att kosta något. Inte ens när ringen redan är graverad. Det som du kommer att få betala för är returfrakten av ringen.

Hur betalar man för vigselring eller förlovningsring?

Du kan välja att betala mot faktura i kassan här på Blingit. Då kommer du att betala för ringen när den har kommit fram till dig. Det går också att delbetala för en ring med hjälp av Klarnas kampanj som du också finner i kassan.

Hur snabbt kan man få en Schalins ring?

När du har fyllt i dina önskemål så kommer din Schalins ring att skickas senast inom 24 timmar. Den skickas med spårbar och försäkrad leverans. Om du beställer på helgen så kan det tillkomma mer tid eftersom beställningen först hanteras följande vardag.

Vad är en kombinationsring?

En kombinationsring har två delar. Det vanligaste är att den ena delen fungerar som förlovningsring och den kan ha en eller flera diamanter som sitter i en krona. Den andra delen kan läggas till vid vigsel och den är för det mesta slät men har ofta diamanter som matchar den första delen.

Hur ska man tänka då man väljer förlovnings- och vigselring?

Man ska tänka nu och framåt. En klassisk modell är man nöjd med länge. Dessutom så ska man tänka på komfort. Vissa ringar har en mjukare design som man kan trivas bättre med. En vigselring för honom bör också vara utformad med tanke på komfort och den vana som han har av att bära smycken. Sedan så är det ju väldigt viktigt att man tycker om hur ringarna ser ut, både vad gäller design och guldmaterial.

Hur ska man underhålla ringar av guld med diamanter?

Var noga med att inte utsätta ringarna med diamanter för kroppskräm och andra skönhetsprodukter som kan lämna spår mellan stenar. Det går att skölja av ringar och hålla de rena från damm med en fuktad trasa. En vigselring av vitguld kan med tiden behöva fräschas upp med en professionell behandling. Tänk på att förvara ringarna separat från andra smycken så att de inte skrapas eller skadas då de ligger i smyckesboxen.

Hur vet man vilken ringstorlek som blir rätt?

Det är viktigt att ta reda på ringstorlek innan man beställer ringar. Om det redan finns en ring så kan man skriva ut en guide online och jämföra. Det är inte att rekommendera att mäta fingrets storlek med snöre eller papperslinjal då det kan ge fel värde. Om det ändå skulle bli fel så går det alltså bra att byta ringstorlek gratis. Tänk bara på att beställa i god tid så att ringarna är redo då det blir dags att fria eller för vigselceremoni.

 

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt