070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Augusti Månadsstenar

- Peridot, Sardonyx och Spinel

Det finns flera ädelstenar som anses vara augustis månadssten. Den som man brukar ange som den främsta är den gröna Peridoten som ofta ses som pärlor i halsband och armband. Det sägs att Peridot har magiska krafter och att denna sten kan skydda mot mardrömmar samt ge bäraren mer makt. Peridot har sitt ursprung långt ner i jordskorpan och kommer till ytan via vulkanisk aktivitet i USA, Kina, Myamar och Pakistan.


Sortera efter


MEST POPULÄRA I DENNA KATEGORI
  • Sardonyx – Det här är en sten som har en rödaktig ton och som var mycket populär i det antika Grekland och Rom där man såg stenen som en källa till mod och seger. Med de vackra inslagen av vita band så är denna sten ett bra val då man vill skära ut former och figurer.
  • Spinel – Denna ädelsten blandas ofta ihop med andra dyrare stenar som rubiner och safirer eftersom den har liknande färg. Det har faktiskt hänt att stenar som man först trodde var rubiner visade sig vara Spinel. Spinel finns i olika färger och är vanligast i ljusa lila nyanser, men stenen finns också i grönt och gulbrunt. En perfekt månadssten för den som vill kunna variera färgen på smycken!


checkout Till Kassan
Produkter
Varumärken
Övrigt