070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Februari Månadsstenar

- Ametist

Har han svårt att hitta den rätta? Ge honom en ametist som sägs dra till sig de bästa kvinnorna… Ametisten är februaris månadssten. Namnet kommer från grekiskan och betyder ungefär “inte full” vilket kan ha berott på att man en gång tänkte sig att denna ädelsten kunde motverka alkoholens effekter. Det kan också bero på att de ametister som grekerna fann var djupröda, nästan lila som ett bra vin. 


Sortera efter


MEST POPULÄRA I DENNA KATEGORI

Det finns lite olika nyanser på ametsisen och den är mycket vanlig i lila varianter. Lila är ju en spirituell färg och ametisten anses vara en andlig ädelsten med lugnande effekt.

Med en ametist i smycket så kan man uppleva ökat självförtroende, minskad rädsla och dessutom så kan man komma i bättre kontakt med sin intuition. Det sägs också att ametisten är bra för minnet och att den kan ha lindrande effekt mot huvudvärk. Traditionellt sett så är det stjärntecknet Fisken som associeras med denna månadssten men den kan naturligtvis bäras oavsett födelsedag. Efter en stressig dag så kan ametisten råda bot på sömnproblem och även skydda mot mardrömmar och magsjukdomar. Dessutom är stenen otroligt vacker så man blir glad bara av att se på den.checkout Till Kassan
Produkter
Varumärken
Övrigt