070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Januari Månadsstenar

- Granat

Granaten står för evig vänskap och förtroende, och därmed så kan man se smycken med januaris månadssten som den perfekta gåvan vänner emellan. Namnet kommer från ordet granatum som betyder kärna och detta beror på att granatens röda färg påminner en hel del som granatäpplets vackra fruktfyllda kärnor. Det här är en populär ädelsten som användes flitigt redan i det gamla Egypten för att skapa vackra smycken och dekorationer.


Sortera efter


MEST POPULÄRA I DENNA KATEGORI

Med sin djupa röda färg så påminner granat oss om värme och kärlek. Stenen är känd för att symbolisera trygghet såväl som materiell framgång. Den anses ha skyddande egenskaper och ses även som en källa till hopp och uppmuntran.

Med granat så kan man känna större livsglädje och även uppleva mer fysisk kärlek. Det sägs att vänner som ger varandra granater aldrig skiljs för evigt, att granaten på något sätt ser till att de alltid återförenas. Andra positiva effekter som tillskrivs denna månadssten är livskraft, renare blod, friska njurar, lågt blodtryck, hormonell balans, ökad uthållighet och bättre självförtroende. Idag så kommer granaten mestadels från länder som Afrika, Indien och Sri Lanka, och den används med glädje inom smyckestillverkning världen över.checkout Till Kassan
Produkter
Varumärken
Övrigt