070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Mars Månadsstenar

- Akvamarin

Aquamarin är mars månadssten - Namnet kommer från det latinska ordet för vatten och det är verkligen passande för denna ädelsten som skiftar i olika blåa nyanser och ibland i grönt. Akvamarin sågs en gång i tiden som en beskyddande sten för sjömän och även som en garanti för en säker resa. 


Sortera efter


MEST POPULÄRA I DENNA KATEGORI

Denna underbara månadssten har en lugn utstrålning samt viss kylande effekt vilket gör den till ett perfekt val för varma sommardagar och ljumma vårkvällar. Denna ädelsten symboliserar fred, kärlek och ungdom som varar för evigt. Den ses som en mäktig kärlek-sten då den kan användas för att lagra kärlek såväl som för att väcka den åter. Dessutom så kan Akvamarin ge mer harmoni och därmed vara en hjälp i skakiga relationer.

Det sägs att denna sten kan minska rädsla för vatten, verka mot förgiftning och även fungera som ett skydd då man reser över vatten men också i luften. Den kan också lindra hosta och verka läkande mot inflammationer. Ett smycke med Akvamarin är en perfekt present till den som fyller år i mars månad men också till personer som kan behöva de uppfriskande effekterna som tillskrivs denna sten. Idag så kommer Akvamarin-stenen framförallt från Brasilien, men den finns också i Nigeria, Zambia, Pakistan, Madagaskar och Mocambique.checkout Till Kassan
Produkter
Varumärken
Övrigt