090 - 14 92 30      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Celtini Jewelry - Smycken

Designed by Celtini Jewelry är ett Svenskt smyckesmärke med bas i Göteborg som är grundat av Vanessa Hunter. Celtinis och Vanessas vision är att ge dig möjligheten att bära unika accessoarer med fina detaljer som ger det där lilla extra, smycken inspirerade av klassisk prägel kombinerat med trendiga influenser helt enkelt.

Varumärket Celtini står för kvalité och samtliga smycken är omsorgsfullt handgjorda i mässing. En del av smycken har även den vanliga pläteringen i 18 k guld eller rhodium som då görs via ett bad under några timmar vilket ger en livslängd på minst 1-2 år beroende på hur väl man sköter smycket. De något dyrare smyckena i Celtinis sortiment är pläterade i en vakuumkammare med 18 k äkta guld under ca 10 dagar. I det fall smycket bär stenar så är dessa handsatta Swarovski kristaller, samtliga smycken är nickelsäkra.

Läs mer

Sortera efter

Det går att säga en hel del om Celtinis grundare och designer Vanessa Hunter utan att ens träffa henne. Ta en snabb titt på de Celtini smycken som vi erbjuder här på Blingit.se. Du inser genast att de är mycket romantiska. Det här är smycken för dig som tycker om det vackra, ljuva och lätta. Det glittrar och blänker, och formerna påminner om klassisk skönhet. Rosetter kombineras med klara kristaller, och formerna påminner bland annat om änglar.

Celtinis skapare har sina rötter i Göteborg och kanske har den natursköna omgivningen med skärgård påverkat designen. Fascinationen för smycken finns där sedan barnsben, och Vanessa har alltid haft en förkärlek till glitter.

Med stor kreativitet så tar Vanessa fram nya kreationer. Dessa kommer du att finna här på Blingit.se och vi föreslår att du då och då tar en titt för att se vad som är nytt. Balansen mellan det enkla och detaljer är harmonisk och något som många kan se charmen med.

Vi kan rekommendera Celtini smycken som presenter till kvinnor som vill ha god kvalitet och en design som är lätt att bära. Den fungerar mycket bra i vardagen men tack vare glittret så kan den också vara ett bra val då det blir fest.

Här är några mycket vanliga frågor om Celtini smycken. Om du har fler så går det förstås alltid bra att kontakta oss så försöker vi svara så gott vi kan…

Hur tillverkas Celtini smycken?

Celtini smyckena är handgjorda. De tas fram i mässing men pläteras sedan med guld för att du ska få den där vackra och lyxiga ytan.

Vilken typ av plätering används?

Celtini smycken pläteras med rhodium och med 18 karat guld. När du väljer dyrare smycken så får du en plätering som sitter riktigt bra tack vare en vakuumkammare som används under hela 10 dagars tid. Men det finns också smycken som har helt vanlig plätering av guld och rhodium som appliceras i ett enklare pläteringsbad.

Hur snart kommer pläteringen att försvinna?

Det här beror på flera saker. Om du tar hand om dina Celtini smycken så håller de längre. En vanlig plätering ska hålla i minst 1-2 år. Men det är klart att den kan sitta i mycket längre. Om du inte sliter på smycket och förvarar det separat då du inte bär det så ger du pläteringen en bättre chans att förbli intakt.

Finns det nickel i Celtini smycken?

Nej, det finns ingen nickel i smycken från Celtini. De är också fria från kadmium och bly. Det gör dessa smycken till ett bra val för dig som vill ha rena material med mycket liten risk för allergi.

Är det diamanter i smyckena?

Nej, Celtini använder sig av kristaller från Swarovski för att få det önskade glittret. Kristallerna är äkta och de har satts i för hand i varje smycke.

Passar dessa smycken som present?

Det här är som sagt ett mycket bra val då du behöver en fin present. Dessutom så ska du veta att smycket kommer i en fin presentask. Du kan alltså beställa och skicka direkt till personen som du vill glädja.

Kan man bada med smyckena?

Du kan bada och sporta med Celtini smycken om du vill det, men vi frånråder från detta. Det här är smycken som är gjorda med detaljer och former som inte lämpar sig så bra för sportaktiviteter. Du bör också vara försiktig med att inte utsätta dina smycken för skönhetsprodukter. Ta på dig armband, örhängen, ringar och halsband då du är klar med dusch och smink.

Kan jag skicka tillbaka?

Blingit.se ger öppet köp i 30 dagars tid. Det går att skicka tillbaka. Vi ger rådet att vara noga med att välja rätt. Även om ringar har justerbar storlek och halsband en passform som brukar fungera bra för alla så ska du tänka till innan du beställer. Läs våra produktbeskrivningar och se noga på bilden så ökar chansen för att det blir rätt från start!


checkout Till Kassan
Produkter
Varumärken
Övrigt