090 - 14 92 30      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Smycken från Schalins

Här hittar ni ett stort utbud av unika och handgjorda smycken från Schalins. Schalins är ett svenskt märke som tillverkar smycken i kärlekens tecken, och som lyfter fram den stilrena svenska designen på ett medvetet och kvalitativt sätt. Sedan 1944 har de erbjudit förlovnings, vigselringar och olika typer av morgongåvor med stor variation och flexibilitet för att kunna anpassa sig efter just er.

Schalins - visa er kärlek med personliga ringar.

Välj bland vigsel och förlovningsringar i olika material, Schalins tillverkar smycken i vitt guld, rött guld, rosa guld, palladium, titan och silver. För att kunna erbjuda dig en ännu mer personlig vigsel eller förlovningsring kan du även välja vilken typ av ytbehandling som ringen ska ha. Vi har modeller med eller utan diamanter där du alltid får medskickat ett certifikat ifyllt av Schalins själva. Där anger de caratvikt och kvalitet på diamanterna samt när ringen levererades. Detta är en värdehandling så se till att spara det på en bra plats. När du beställer en förlovningsring från Schalins hos oss bjuder vi på gravyr till din ring. För visst vill man föreviga tillfället med sin partners namn och datumet för er vigsel, eller varför inte något unikt som symboliserar just er kärlek?

Ett exklusivt hantverk från Sverige.

Schalins smycken tillverkas i Sverige med högsta kvalitet. Genom att förena traditionellt hantverk med modern teknik har de lyckats ta branschen inom vigsel- och förlovningsringar med storm. Mycket har utvecklats sedan starten i den lilla familjebutiken, till att nu kunna erbjuda sina smycken runtom i hela Sverige. Den välutbildade personalen har verkligen öga för detaljer och med ett stort driv ser de till att ständigt utvecklas. Idag är de en av Nordens största ringtillverkare, och med sitt stora utbud av egendesignade kvalitetsringar kan du som kund vara säker på att få något alldeles unikt. Med Schalins egna My Design kan du bestämma allt från fattning, antal diamanter, diamantkvalitet, bredd, yta, höjd med mera. Formge din egna drömring!

Vi på blingit.se erbjuder snabba och säkra leveranser på endast 2-3 arbetsdagar. Hos oss hittar du vigselringar till bästa pris och vår kunniga personal vägleder er gärna på vägen mot det perfekta smycket. Beställ för över 300 kronor idag så bjuder vi på frakten. När ni väljer att köpa er vigselring från Schalins här hos oss ingår valfri gravyr. Välj mellan invändig gravyr, utvändig gravyr eller kantgravyr.

Läs mer

Sortera efter
Visa fler

Mest populära i denna kategori just nu.

HUR SKALL JAG GRAVERA MIN RING?

Vi får ofta frågan om hur man skall gravera sin vigsel eller förlovningsring, därför har vi sammanställt en snabb och enkel förklaring. Om du väljer att köpa din vigsel eller förlovningsring från varumärket Schalins hos oss på Blingit så bjuder vi på gravyren.

INVÄNDIG GRAVYR

Gör din ring ännu mer personlig genom att addera en gravyr. När du beställer en ring från Schalins hos oss på blingit.se ingår det alltid fri gravyr. Bestäm vilken text eller mönster du vill ska stå inuti just din ring. Symbolisera er kärlek genom att gravera in varandras namn och datumet för förlovningen eller vigseln, eller skriv något personligt som bara ni vet innebörden av. Hör av er till oss om ni har ideér eller frågor som ni vill diskutera. Vi erbjuder personlig service på nätet och vår utbildade personal kommer göra sitt yttersta för att vägleda er i valet av gravyr.

Välj bland flera olika stilar på typsnitt för att hitta just er personliga design. Gravyren är lika viktig som valet av ring då det är detta som gör ringen just till er alldeles egna. Du kan välja mellan antingen laser eller diamantinristad gravyr.

UTVÄNDIG GRAVYR

Välj en gravyr på utsidan av era ringar. På så sätt kan ni verkligen visa upp er kärlek och budskap istället för att gömma det på insidan av ringen. Ni kan välja mellan olika typsnitt och symboler som känns rätt just för er.

För att man ska kunna gravera text och symboler på utsidan av en ring gäller det att den är minst 4 mm bred, 1,4 mm hög och slät i sin design. En ring som är kupad både in- och utvändigt får vara max 7 mm bred, och en ring som är rak utvändigt men kupad invändigt får max vara 9 mm bred. Hör av er till vår kunniga personal om ni har frågor kring gravyr, vi ser fram emot att hjälpa er att göra era ringar helt unika.

KANTGRAVYR

Pryd kanten av din ring med en personlig text eller symbol och få ett unikt smycke som representerar just er kärlek. För kantgravyr gäller det att ringen har en lägsta kanthöjd på 2,4 mm. Välj mellan tre olika textplaceringar beroende på vilket utseende ni önskar på era ringar. Alla kantgravyrer och diamantinristade symboler kan du välja att få med coloritfärg.

Ofta väljer man att skriva sin partners namn tillsammans med förlovnings- eller vigseldatum, men kärleken kan lika gärna hyllas i form av hjärt- eller evighetssymboler. Gravyren är det som gör ringarna till era egna, och därför är detta minst lika viktigt som valet av ring. 

VILKET MATERIAL SKA JAG VÄLJA TILL MIN VIGSEL ELLER FÖRLOVNINGSRING.

När vi på Blingit nu startar igång vår försäljning av vigsel och förlovningsringar från varumärket Schalins så vill vi naturligtvis dela med oss av vår kunskap i ämnet. Först ut är vilket material väljer jag och varför?

RÖTT GULD

Rött guld är den absolut vanligaste typen av guld som vi väljer att sätta på våra fingrar i Sverige. Den varma och röda tonen kommer från koppar, och ju mer man tillsätter desto varmare blir färgtonen. Tillsätter man däremot silver blir guldet gulare och lite kallare i tonen. Den gula färgen är vanligare i de södra delarna av Europa, medan det röda guldet är mer populärt här i Sverige. Ibland kallas detta till och med för en ”svensk färg”.

Standarden på rött guld är 18 karat vilket betyder att det innehåller 75 % rent guld och resten består av koppar och silver. Ju högre karathalt desto mjukare blir guldet, och såklart också dyrare. Detta kan man tänka på beroende på hur ens arbetssituation ser ut och hur mycket man jobbar med händerna. Därför kan guldhalter som 14 och 9 karat ha sina fördelar. Ens förlovnings- och vigselring ska trots allt hålla en lång tid framöver. Förväxla inte denna guldfärg med roséguld som är en annan variant.

VITT GULD

Vitt guld är ett populärt val när det kommer till vigsel- och förlovningsringar, och många gillar detta material tack vare dess fina vita nyans. Schalins vita guld har en vitgrå nyans då den består av 16 % palladium. När det kommer till smycken i vitguld kan välja bland olika typer av legeringar beroende på tycke och smak. Vitt guld består av guld, koppar, silver och palladium som är en vit metall. Ytskiktet på ringen kan väljas med eller utan rhodium. Rhodium tar fram en mer vit färg på guldet än om du väljer ett smycke med vitguldets naturliga färg. En sak att ha i åtanke är att ytskiktet kan nötas med tiden beroende på hur du använder smycket, och det behöver då omrhodineras för att behålla sin vita färg. Väljer du en ring som inte är rhodinerad krävs det inte samma underhåll men färgen blir något mindre vit. Valet är ditt och du bestämmer hur du vill att just ditt smycke ska se ut.

ROSA GULD

Rosa guld, eller roséguld som det också kallas, har kommit att bli allt mer populärt i vigsel- och förlovningsringar den senaste tiden. Genom att delvis byta ut silvret mot en större andel kopplar i legeringen får man den vackra rosa, eller nästan röda, tonen. Eftersom det rosa guldet består av en större andel koppar är detta ett av de mer starka materialen. Det kan stå emot slitage på ett effektivt sätt och är inte lika mjukt som rött guld. Det är lätt att förstå varför denna metall blivit så populär, den rosa tonen är både otroligt vacker och passar dessutom fint ihop med både röd- och vitguld. Det blir en vacker kontrast och går bra ihop även med tvåfärgade ringar.

SILVER

Silver är en otroligt populär ädelmetall inom smycketillverkning, mycket tack vare sin fina vita färg. Den är klassisk och ger ett exklusivt intryck samtidigt som den passar bra tillsammans med de flesta andra smycken. Silvret i ringarna från Schalins är Silver 935 vilket är oxidreducerat silver av hög kvalitet. 925 betyder att silvret består av 925/1000 delar finsilver.

Även om silver kanske inte är det vanligaste materialvalet när det kommer till vigsel- och förlovningsringar så ska du inte glömma bort dess goda egenskaper. Förutom att vara otroligt omtyckt för sin vackra vita färg har det också ett betydligt lägre pris än om man jämför med andra ädelmetaller. Silverringar från Schalins kommer i otroligt många eleganta stilar och utseenden. När du köper silver från oss garanteras du alltid konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser.

PALLADIUM

Palladium är en ädelmetall och är ett fint alternativ för vigsel- och förlovningsringar. Färgen drar mot grått och liknar på ett sätt det exklusiva materialet platina i uttryck och färg, men säljs till ett mycket lägre pris. Det är ett material som i princip är helt underhållsfritt och är dessutom lite mer hållbart än vitt guld. Detta är några av anledningarna till varför det blir ett allt mer populärt val just för ringar.

Palladium användes ursprungligen som ett alternativ till vitt guld och är en nygammal ädelmetall inom smyckesbranschen. Schalins erbjuder en mängd vackra smycken tillverkade i palladium och alla görs för hand i deras svenska fabriker. Palladium 500 utgörs av 50 % finpalladium, 35 % finsilver och 15 % koppar. Ta hjälp av vår kunniga personal för att hitta just din drömring. Vi erbjuder personlig service över nätet, och hos oss kan du alltid räkna med snabba leveranser och fri frakt.

TITAN

Titan är ett lätt material som knappt känns på fingret, men är samtidigt otroligt slittåligt och hårt och står emot lite tuffare påfrestningar. Det har en vacker grå färg och kommer i en mängd olika utseenden och struktur. Vi erbjuder titanringar från Schalins med både släta och matta ytor, men också i kombination med andra material som guld, palladium och silver för fina kombinationer. Smyckena är infattade med antingen äkta diamanter eller med Cubic Zirkon från Swarovski. Titanet vi använder köper vi från Harald Pihl vilket innebär ett allergifritt, rent och ej magnetiskt titan.

Med vigsel- och förlovningsringar gjorda i titan erbjuds du ett smycke i en vacker grå färg som känns lätt på fingret samtidigt som det är otroligt hållbart. När du beställer ringar från Schalins tillverkas de först när du gjort din beställning och alla ringar görs för hand i de egna svenska fabrikerna. Beställ idag och få hem dina ringar snabbt och säkert. Hos oss kan du alltid räkna med konkurrenskraftiga priser och personlig service.


checkout Till Kassan
Produkter
Varumärken
Övrigt