070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Triwa klockor och armband


Sortera efter
Visa fler

Triwa står för Transforming the Industry of Watches och visst kan man säga att detta svenska företag med bas i Stockholm märks som en frisk fläkt i modeindustrin. Samtidigt som Triwa klockor är nätta och vackra att se på så har de ett mycket tydligt formspråk som känns personligt. Det är också Triwas målsättning att varje klocka de designar och tar fram ska belysa bärarens stil och personlighet. Man kan gott säga att det här är klockor med attityd utan att vara kaxiga, de behöver inte skryta för det kan ju vem som helst se att det här handlar om design som är klassisk, cool och innovativ på samma gång.


Man kan säga att Triwa är en smak av Stockholm. Det här märket ser klockan som en slags symbol för stil hellre än en statussymbol. Deras formtänk har fått genomslagskraft i Sverige och i många andra länder. Det är just Sveriges huvudstad Stockholm som inspirerar Triwas formgivare. Det hela började i mycket liten skala. Skaparna bakom klockmärket fortsatte på sina vanliga jobb tills deras hemsida fick så pass många beställningar att de inte längre hade tid för annat.

Det är inte bara färginslagen och känslan av Stockholm som gör att det här är tal om otroligt svensk design. Lädret i klockarmbanden kommer från Tärnsjö. Den process som används i framställningen av lädret gör att det åldras väl vilket får betydelse för den som kommer att bära sin Triwa klocka under många års tid. Teamet bakom Triwa lägger stor fokus på detaljer. Kanske är det just det som gör att deras klockor känns så unika och vackra. Det här är ett klockmärke som vi tror kommer att hänga med länge än.

Är Triwa armband för henne eller för honom?

De öppna Triwa armbanden är i första hand för henne men det är klart att de även kan bäras av en modemedveten man. Designen är så pass enkel att den kan ses som unisex. Dessutom så är det lätt att passa armbandet till handleden då det är böjbart.

Hur kommer ett armband att förändras med tiden?

När du väljer att armband av mässing så får du ett smycke som kommer att förändras med tiden. Det beror på att smycket är gjort för att utveckla en unik patina. Den råa mässingen förändrar sin karaktär och blir bara vackrare för var dag som går.

Är armbanden från Triwa bekväma att ha på sig?

Ja, den polerade metallen ligger mjukt mot huden och har inga platser som kan skava eller nypa armleden. Dessutom så är armbanden mycket enkla att ta på då de är utan lås.

Kan man ge bort klockor och armband som present?

Triwa klockor och smycken gör sig mycket bra som present och kommer också ofta i en vacker presentförpackning. Det här är design som många tycker om och som därmed är ett bra val då man vill ge bort ett smycke men inte är helt säker på den stil som mottagaren har.

Vilka material ingår i armbanden?

De kan vara gjorda av mässing eller stål. Klockarmbanden kan vara gjorda av läder eller rostfritt stål.

Kan jag bada med min Triwa klocka?

Ja, det går att bada med TRIWA klockor då de har 5 ATM vattentålighet. Vi skulle dock inte rekommendera att dyka ner till 50 meters djup med en Triwa klocka helt enkelt för att den har ett läderarmband som inte mår bra av att vara i vatten för länge. Men om det skvätter lite då du diskar så är det ingen fara på taket!

Vilket urverk finns i klockan?

Triwa klockor har japanskt Citizen Miyota 1L45 urverk. Du ser i våra produktbeskrivningar vilket urverk som ingår i den klocka som du vill beställa.

Drivs klockan med batteri?

Alla Triwa-klockor drivs med helt vanligt batteri. När detta tar slut så kan du lätt byta det i en vanlig smyckes- eller klockbutik. Det bästa är att få hjälp med batteribytet av proffs som har rätt verktyg för uppdraget.

Vilken bredd har klockarmbanden?

Standardbredden på klockarmbanden ligger på 20 mm, men det finns modeller som har annan storlek så läs beskrivningen för att vara säker på att armbandet har den bredd som du trivs med.

Kan man skräddarsy armbanden?

Man kan inte blanda urverk med armband. Men det går att köpa extra armband för en viss klocka och då kan man förstås använda dessa för en annan modell som har samma storlek.

Vad ska man göra om glaset på en Triwa klocka repas?

Om glaset repas eller går sönder så kan man byta ut det. Garantin täcker inte detta men det går att kontakta Triwa direkt för att få hjälp med ett byte av glas. Kostnaden beror på den klockmodell som ska repareras.


checkout Till Kassan
Produkter
Varumärken
Övrigt