070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Smycken för barn


Sortera efter
Visa fler

MEST POPULÄRA I DENNA KATEGORI

Smycken för barn

När man letar efter en present till ett barn är smycken alltid uppskattat. Smycken utgör en gåva som barnet kan bära med sig som ett minne genom livet. En ofta uppskattad gåva är ett vackert armband för berlocker, där barnets egen personlighet och intressen kan få synas genom varje berlock som läggs till. Här hittar du vackra halsband och armband som passar barn, men också en mängd örhängen – både för hål och utan. Välj och vraka mellan tidlöst eleganta och söta modeller och mer lekfulla och färgglada sådana.

Vad ska jag tänka på när jag köper barnsmycken? 

För att de nya örhängena, halsbandet eller armbandet ska passa den lilla mottagaren finns det vissa saker som kan vara bra att ha i åtanke. Förutom att välja smycken som representerar barnets personlighet och intressen är det till exempel viktigt att ta hänsyn till allergier och hudkänslighet. De barnsmycken du hittar hos oss är av hög kvalitet och självklart tillverkade av hudvänliga material. Är barnet extra känsligt kan du titta närmare på smycken av plast eller medicinskt titan eftersom de är framtagna just för att vara extra skonsamma för personer som är känsliga mot metaller som silver, guld eller stål.

Vilket material ska man välja till barn?

Vi på Blingit säljer endast barnsmycken som är godkända enligt EU;s regelverk. Hos oss kan du välja att köpa smycken i Medicinsk plast, Stål 316, Sterling silver 925 eller Titan.

  • Medical Plastic = 0% Nickel. Rekommenderas för barn och för personer med extra känslig hud och finns endast som örhängen idag. Stål 316 = Slitstarkt metall som inte utlöser någon allergisk reaktion hos nickelallergiker.
  • Sterling Silver 925 = Mjuk metall som är ett utmärkt material i smycken, men nickelallergiker kan i sällsynta fall få en reaktion av silversmycken.
  • Titan = Stark, hållbar och helt nickelfri metall.

Kan barnsmycken utveckla nickelallergi?

Det korta svaret är NEJ. Om du köper ett smycke hos oss på Blingit så är alla våra smycken godkända enligt EU;s regelverk vad gäller användning av nickel, kadmium och bly. Inom EU har man reglerat användningen av dessa metaller för att förebygga allergier och eksem. Men det finns även barnsmycken som tillvekas i andra typer av metaller som man skall vara försiktiga med. Som tur är säljer vi på Blingit inte dessa smycken utan endast smycken som är godkända och hudvänliga.

Ge bort ett barnsmycke

På Blingit.se har vi mycket att välja på från de mest populära och välkända märkena på marknaden. Du hittar alltid något som passar dig i vårt breda utbud och priset är alltid lågt.  När du letar efter smycken som present till ett dop eller en födelsedag så hittar du allt från ringar, armband, halsband och örhängen till matchande set som garanterat kommer att glädja den lilla. 


checkout Till Kassan
Produkter
Varumärken
Övrigt