• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi på måndag

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Björg - Smycken i äkta silver

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Du har sett 40 av 50 produkter.

Norska Bjørg Nordli-Mathisen började en gång i tiden som textilkonstnär men har sedan 2004 skapat smycken. I en av hennes senare kollektioner med armband så kan man ana hennes tidigare karriär då hon kombinerar textil och silver på ett mycket spännande sätt. Det som är så unikt med smycken från Björg är att de kommer med ett budskap. En silverberlock kan ha en text som tagits från en film eller kanske från en bok och som stimulerar till eftertanke.

Björg leker med former men helheten är för det mesta mjuk och elegant. Björgs främsta arbetsmaterial är 925 sterling silver men hon inkluderar även textil och stenar för att få fram en design som känns naturlig och mycket inspirerande. Det här är smycken som håller hög kvalitet och som verkligen ger dig det där lilla extra. Man märker att det ligger en tanke bakom varje halsband, armband, örhänge och berlock.

Hitta dina favoriter i vårt sortiment av fantastiskt vackra smycken från Björg!

Björg, eller Bjørg som man stavar det på norska, är en smyckedesigner som står bakom fantastiska smycken av äkta silver. Björg Nordli Mathisen är norsk men ser sig själv som lite dansk också då hon bodde nio år i Danmark. Björgs fokus ligger alltid på själva konceptet. Hon tänker mindre på vem som kommer att bära hennes smycken. Tanken bakom varje smycke är minst lika viktig för henne som det färdiga smycket. Det leder till otroligt konstnärliga kreationer som är välgjorda, nytänkande och som upplevs som en frisk fläkt. Vi kan tala om att de som köper Björg smycken är modemedvetna kvinnor som vill ha något som känns elegant men ändå annorlunda.

Om du tycker om innovation och smycken som är lite annorlunda så ska du hålla ett öga på Björgs kollektioner. Hon tar fram nya koncept och smycken för kroppsdelar som man kanske inte tänkt på att smycka tidigare. Samtidigt som hennes armband, örhängen, och halsband är gjorda för att vara bekväma så kan de ha en form som gör att de ser mycket annorlunda ut. Bara det att man kan ha ett hjärta av silver som ser ut som ett verkligt hjärta är coolt och nytänkande.

Vad är de borstliknande smyckena gjorda av?

Björg smycken som har något som ser ut som en man är faktiskt gjorda av hästman! Håren kommer från verkliga hästar och omformas för att bli till vackra smycken i kombination med äkta silver och andra metaller. Manen har färgats i blått, gult och andra färger för att ge effekt så man tänker inte direkt på att det faktiskt rör sig om hår från en häst.

Är Björg smycken ett bra val som present?

Om du vet att mottagaren tycker om det som är lite annorlunda så är detta en perfekt present. Om du väljer ett smycke med budskap så är det förstås viktigt att detta är ett budskap som kommer att passa den som får presenten. I produktbeskrivningen så ser du om smycket kommer med en presentförpackning från Björg.

Vad är det för silver i smycket?

Björg använder sig av äkta sterlingsilver för att skapa halsband, hängen, armband, berlocker och mer.

Är smyckena i guld av äkta guld?

De smycken som har guldfärg är också gjorda av silver men de har pläterats med guld. Det finns också smycken från Björg som har pläterats med både guld och platina.

Kan man justera längd på halsband?

Många gånger så är det mycket lätt att justera längden på halsbanden. Det finns modeller som gör det möjligt att justera halskedjan så att den ligger på mellan 45 och 55 cm. Det här kan du läsa mer om i varje produkts beskrivning här på Blingit.

Går det att skicka tillbaka ett smycke?

Ja, med Blingit så får du 30 dagars öppet köp. Det här är också något som blir en fördel som du vill ge bort ett annorlunda Björg smycke som present.

I vilken fysisk butik kan jag se dessa smycken?

Du hittar hela vårt websortiment även i vår fysiska butik som ligger på Bruksgatan 15 i Höganäs, Skåne.

Hur vårdar jag mitt Björgsmycke?

Att se till att dina smycken håller länge är viktigt för att behålla sin skönhet över tid. Här är några rekommendationer som hjälper dig att ta hand om dina smycken från Björg; 

¤ Håll dina smycken borta från parfym, lotion, hårspray, tvål, salt, klor och andra kemikalier eller vätskor.

¤ Ta bort dina smycken innan du deltar i aktiviteter som att tvätta händerna, bada, hushållssysslor, sova, sola, gå till stranden eller delta i sport.

¤ Rengör dina smycken försiktigt med varmt vatten och låt dem torka ordentligt. Alternativt, torka försiktigt av den med en smyckesduk för bästa resultat. K

¤ När de inte används, förvara dina smycken i en lufttät väska eller smyckeskrin för att skydda dem från exponering för solljus och fuktiga miljöer som badrummet. Detta hjälper till att förhindra nedsmutsning och bibehåller dess glans. Det är viktigt att notera att guldplätering naturligt kan blekna med tiden på grund av friktion med andra ytor och regelbundet slitage. Pläteringens livslängd beror på hur smycket sköts och hur ofta den bärs.

¤ Genom att följa riktlinjerna ovan kan du säkerställa att dina guldpläterade smycken förblir vackra så länge som möjligt.

Populära produkter i denna kategori

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen