• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Chakrasmycken

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Chakrasmycken är en typ av accessoar som är designad för att balansera och anpassa chakrana, som tros vara energicentra i kroppen enligt traditionell indisk medicin och yogafilosofi. Ordet "chakra" kommer från sanskrit och betyder "hjul" eller "cirkel", och chakran tros vara snurrande energihjul som ligger längs ryggraden.

Chakrasmycken består vanligtvis av pärlor eller stenar som är förknippade med de sju chakran i kroppen. Varje chakra är förknippat med en specifik färg och energi, och olika ädelstenar eller kristaller tros motsvara varje chakra.

Ametist är till exempel ofta förknippat med kronchakrat, medan citrin förknippas med solar plexus chakra. Att bära chakrasmycken tros hjälpa till att balansera och anpassa chakran, vilket kan leda till förbättrad fysisk, känslomässig och andlig hälsa. Det anses också främja en känsla av lugn och välbefinnande. Chakrasmycken används ofta i meditation och yoga, såväl som i vardagsbruk.

Vi har olika typer av chakrasmycken beroende på vilket chakra du vill fokusera på, här är några exempel.

  1. Rotchakrat är förknippat med jordning och stabilitet. Smycken för detta chakra kan inkludera röda eller svarta stenar som granat, hematit eller svart turmalin.
  2. Sakralchakrat är förknippat med kreativitet och sexualitet. Smycken för detta chakra kan inkludera orange stenar som karneol, orange kalcit eller solsten.
  3. Solarplexuschakrat är förknippat med personlig kraft och självförtroende. Smycken för detta chakra kan inkludera gula stenar som citrin, gul jaspis eller gul topas.
  4. Hjärtchakrat är förknippat med kärlek och medkänsla. Smycken för detta chakra kan inkludera gröna eller rosa stenar som rosékvarts, grön aventurin eller rhodonit.
  5. Halschakrat är förknippat med kommunikation och självuttryck. Smycken för detta chakra kan innehålla blå stenar som blå spetsagat, sodalit eller akvamarin.
  6. Det tredje ögats chakra är förknippat med intuition och insikt. Smycken för detta chakra kan inkludera lila eller indigo stenar som ametist, lapis lazuli eller fluorit.
  7. Kronchakrat är förknippat med andlighet och högre medvetande. Smycken för detta chakra kan inkludera klara eller vita stenar som klar kvarts, selenit eller diamant.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen