• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Stålsmycken för dig med känslig hud

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Du har sett 40 av 580 produkter.

Det finns de som väljer stålsmycken för att de är så vackra och hållbara. Stål är faktiskt bättre än silver och än guld när det handlar om repor. Det ska mycket till för att dina stålsmycken ska repas och de förblir vackra år efter år. Sedan så är det också så att kirurgiskt stål kan vara bättre för den som lider av nickelallergi. Det här beror lite på den typ av allergi du har och hur smycket är utformat.

Här på Blingit så ser du tydligt när smycken är nickelsäkra. Då står det i beskrivningen av smycket. Men du ska inte anta att du kommer att kunna bära stålsmycken för att de är nickelsäkra. Du måste alltid undersöka vilken typ av allergi du har och vilken grad. Det kommer att avgöra om den här typen av smycken blir skonsammare för din hud.

Det kan komma som en överraskning men man kan faktiskt också vara allergisk mot guld. Om du har haft problem med örhängen av guld så betyder det alltså inte automatiskt att du inte kan använda andra metaller som har nickel i mindre mängder. Det här är något som du måste testa och det bör du göra för att finna smycken som du och din hud kommer att trivas med.

Frågor om stålsmycken handlar ofta om nickelallergi eftersom det här är en metall som blir aktuell för den som letar efter ett hudvänligt alternativ. Här är några viktiga och vanliga frågor som du kan tänkas vilja få svar på innan du skaffar ett smycke av stål.

Varför är stålsmycken skonsammare för den som är känslig mot nickel?

I stål så är nickel hårt bundet. Det betyder att det inte frigörs i stora mängder. Då kommer din hud inte att utsättas för nickel på samma sätt som den hade gjort av andra metaller. Det är detta som gör att den som är nickelallergisk kan bära örhängen av stål utan att reagera på dem.

Varar nickelallergi hela livet?

Ja, om du har fått nickelallergi konstaterat så kommer den inte att försvinna. Du får då se till att hitta den typ av smycken som inte irriterar din hud. Det kan vara stålsmycken.

Finns det personer med större risk för nickelallergi?

Om du har atopisk hud så är risken för att du får nickelallergi större. När din hud börjar reagera så kan det bli så att den reagerar även då du bär smycken utan nickel. Då bör du kontakta en hudläkare för att se vad du kan göra åt saken.

Kan man bada med stålsmycken?

Ja, det går bra att duscha och bada med stålsmycken men det är inte att rekommendera. Stål är ett mycket tåligt material men det tål inte vad som helst. Ta av dig dina smycken då du ska bada eller duscha. Tänk på att dina skönhetsprodukter inte är så bra för något smycke så sätt på dig örhängen, ringar, halsband och armband när du är klar i badrummet.

Hur kan jag rengöra mina smycken av stål?

Du kan använda en tvål utan färg och vatten för att snabbt se till att dina smycken av stål återigen skiner och ser fina ut. Torka av med en mjuk trasa. Stål håller sig fint länge så det krävs inte mycket underhåll.

Hur väljer jag smycken som är bra för huden?

Förutom att du kan välja stålsmycken som är bra för din hud så kan du se mer på designen. Det finns smyckesmodeller som har mjuka runda former som känns bra mot huden. Vissa armband, som tennisarmband med rektangulära länkar, kan nypas lite och det kan irritera på flera sätt. Med mjuka former och stål som material så får du smycken som sitter bekvämt.

Kan man se att det är stål och inte silver?

Ja, om du håller ett stålsmycke bredvid ett av silver så ser du skillnaden. Vad som ser bäst ut är en smaksak. Men det är faktiskt många som tycker att smycken av silver blänker vackrare än de som är av guld. Dessutom så slipper du ju handskas med oxidation så som är fallet med silversmycken.

Populära produkter i denna kategori

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen