• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi imorgon

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Pilgrim Smycken

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Du har sett 40 av 221 produkter.

Det danska företaget Pilgrim har funnits sedan 1983 när Annemette Markvad och Thomas Adamsen började sälja smycken på festivaler. Deras kärlek till musik och människor resulterade i smycken tillverkade från hjärtat med värderingar som spontanitet, intimitet och äkthet, och det har inte ändrats trots att Pilgrim idag ett världskänt märke.

Pilgrims vackra och handgjorda smycken är nytänkande och innovativa med mycket hög kvalitet. Upptäckarlusten har mynnat ut i armband, halsband, klockor, ringar och örhängen med spännande design och vackra detaljer som älskas av både män och kvinnor världen över. Dansk design har ofta det där lilla extra, och Pilgrim sätter verkligen fingret på det.

Stort sortiment av Pilgrims smycken

Hos oss på Blingit hittar du ett stort utbud av vackra smycken från Pilgrim. Uttryck din personlighet med detaljerna som matchar dig. Här finns något för alla, i en stor variation både vad gäller design och material. Handla dina smycken från Pilgrim online hos oss – tryggt, enkelt och med snabba leveranser.

En saga om intimitet, äkthet och spontanitet

Här hittar du Pilgrims sortiment av vackra och unika halsband, ringar och armband, men också accessoarer som klockor och solglasögon. Alla smycken är handgjorda vilket ger dem extra personlighet och charm. Vid starten la man stor vikt vid två huvudsakliga uppgifter. Den ena handlade om att människor skulle känna sig vackra när de bar deras smycken, och den andra handlade om att skapa en arbetsplats dit personalen tyckte om att komma. Det skulle vara en plats av ansvar, respekt och tillit och där dessa värderingar tillämpades i praktiken varje dag. Dessa grundvärderingar kan vi se än idag i de unika och vackra kollektionerna. Färg, stil och form kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Dansk design när det är som bäst helt enkelt.

Sagan om Pilgrim började år 1983 när två danskar, Annemette Markvad och Thomas Adamsen, förstod att de kunde skapa något vackert och unikt av sin sprudlande energi. De var inga affärsmänniskor utan gick på känsla och skapade företaget utifrån hjärtat. Till en början var tanken att smyckena skulle säljas runt om på festivaler och spegla den kärlek de känner för människor och musik. De andades äkthet, intimitet och spontanitet och då som nu är det smycken som symboliserar nuet. Här är det inte bara målet som är det viktiga utan också resan dit. Tanken med Pilgrim är att väcka lusten att söka nya vägar och ge sig ut på spännande resor, och oavsett vilken väg du tar kommer du kunna hitta ett passande smycke att bära längs vägen.

För en personlig stil

Att experimentera med smycken för att få till en unik och personlig stil blir enkelt med Pilgrim. De erbjuder kollektioner med stilrena och diskreta, men samtidigt iögonfallande smycken. På så sätt kommer du kunna skapa stor effekt med enkla medel. Matcha gärna ett par enkla örhängen tillsammans med halsband eller ring, antingen i samma utseende eller något helt annat för en intressant look. Just det enkla och stilrena i smyckena gör det möjligt att använda dem tillsammans utan att det känns överarbetat. Här hittar du smycken i färger som guld, rosé och silver och härliga inslag av läder, ädelstenar och vackra pärlor. Flera av halsbanden, och alla armband och ringar, går att justera i storlek för att passa just dig. Halsbandet Aileas DBL Neck kan till exempel användas i två olika längder genom att använda kedjan dubbel eller enkel. Det gör att du kan bära smycket varje dag och anpassa det till alla plagg i garderoben.

Lek med färg

Hos Pilgrim hittar du mängder med smycken i minimalistisk och enkel design med rena och raka former, men också de som är fulla av mönster, detaljer och fantastiska färger. Låt en vacker blå sten med marmormönster hänga kring din hals, eller sätt en häftig ring med grönskimrande snäckskal på fingret. Att använda smycken med färg kan liva upp vilken outfit som helst och passar både till vardags och till fest. Unna dig själv eller ge bort i present till någon du tycker om! Hos oss på Blingit hittar du smycken och accessoarer till bra priser och du kan alltid höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar.

Som du förstått vid det här laget är det mycket hjärta och passion som ligger bakom Pilgrim. Varumärket är i ständig rörelse och hittar alltid nya sätt att skapa unika smycken utifrån deras idéer och tankar. Idag kan man hitta deras danska design över hela världen och de har gjort ett stort avtryck i både smyckes- och modebranschen. Resan är dock inte över utan man kommer fortsätta leverera handgjorda smycken som får vem som helst att känna sig vackrast i världen.

Är Pilgrims smycken fria från nickel?

Som alla andra smycken hos Blingit så är även de från Pilgrim nickelfria. Deras mål har från start varit att skapa rena produkter tillverkade av endast basmetaller och nickelfria material.

Stödjer företaget någon välgörenhet?

Absolut! Genom åren har Pilgrim hjälpt välgörenhetsorganisationer på olika sätt. Det kan handla om att designa smycken speciellt för en organisation eller genom att hjälpa till att marknadsföra ett smycke. Bland annat har de samlat in pengar till Läkare utan gränser, Project Playground, Fundraising Campaign och Momentum Trust. De har även startat ett eget projekt, Pilgrim Foundation, med syfte att hjälpa barn och unga i utvecklingsländer.

Kan färgen på ädelstenarna skilja sig från den som syns på produktbilden?

Det stämmer. Då ädelstenar är naturliga kan deras utseende skilja sig åt gällande nyans, färg och stora eller små fläckar och färgstrimmor. Den blåa färg du ser på bilden kan därför vara ljusare eller mörkare på det smycke just du får. Detta tycker vi endast gör stenen unik och extra vacker.

Går det att använda smyckena i vatten?

Du rekommenderas att inte använda Pilgrims smycken när du duschar eller badar och heller inte när du idrottar eller sover. För att ditt smycke ska hålla så länge som möjligt gäller det att försöka hålla det borta från fukt, svett, parfymer och hårspray. 

Populära produkter i denna kategori

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen