• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi imorgon

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Vårt miljöarbete.

Vi på Blingit tar miljön på största allvar och försöker efter bästa förmåga minska vår klimatpåverkan så mycket vi någonsin kan. Nedan kan Ni läsa om de val vi dagligen gör och lite idéer om hur vi kan föra arbetet framåt.

¤ Det mest naturliga vi gör är att källsorter allt avfall från kartonger och plast ner till minsta häftklammer och självklart har vi gjort detta sedan vi startade Blingit 2008.

¤ Vi tänker på elförbrukningen och stänger av alla elektroniska apparater varje kväll när arbetsdagen är slut så som belysning, datorer, skrivare, fläktar och så vidare. Allt för att inte använda mer energi än vad som verkligen behövs. Nästa steg är att installera en luftvärmepump på lagret för att på så sätt minska energiförbrukningen.

¤ Din beställning skickas inte i större kartong än nödvändigt för att spara utrymme hos vårt fraktbolag. Genom detta så ryms det fler paket per kvm och det behövs helt enkelt färre lastbilar på vägarna. Just nu använder vi oss av PostNord som fraktpartner, PostNord fyller bilarna bättre och optimerar rutterna för att minska koldioxidutsläppen med 40 procent till år 2020. Vår långsiktiga målsättning är att våra transporter skall bli klimatneutrala.

¤ Vi använder oss av kartonger som är återvinningsbara. Merparten av kartongerna vi skickar är dessutom tillverkade av returfiber, dock inte alla, men snart löser vi även detta. Vårt nästa steg är att återanvända de kartonger som kommer i retur till oss för att på så sätt förlänga livslängden för varje kartong.

¤ I de fall vi skickar voror i en påse så använder vi oss av FSC* märkta påsar från det  klimatneutrala företaget Arofol.

¤ Det papper som används för fraktsedlar, orderbekräftelser och så vidare är både Svanen* och ECF* märkta.

¤ Arbetar pågår ständigt för att förbättra oss och utvecklas tillsammans med våra smyckesleverantörer. Du kan vara säker på att samtliga smycken som säljs hos Blingit är fria från skadliga ämnen som nickel, kadmium och bly. Idag arbetar dessutom de flesta av våra samarbetspartners med återvunnen metall i sin produktion. Nämnas är att t.e.x CU Jewellery endast tillverkar smycken i 100% återvunnet silver och att varumärket Blomdahl är ISO 13485 certifierad. Självklart finns det fler varumärken som arbetar på detta sätt, om det återkommer vi senare.

¤ Samtliga returer hanteras av oss själva på vårt egna lager i Sverige och skickas inte till något annat land. 

¤ Skulle en vara visa sig vara felaktigt tillverkad så försöker vi lösa detta själva i vår egna verkstad så att inte varan skickas tillbaka till tillverkaren i onödan, allt för att spara på onödiga transporter.

¤ Vi skänker varje år pengar till någon miljöorganisation, 2019 går vårt bidrag till Naturskyddsföreningen.

* FSC märkning - Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar genom sitt certifieringssystem FSC.

*Svanen märkning - Svanen märkningen har funnits sedan 1989 och är Nordens officiella miljömärkning som i Sverige sköts av Miljömärkning Svanen AB på uppdrag av regeringen. De granskar varor och tjänsters miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall samt säkerställer krav på funktion och kvalitet.

*ECF märkning - Innebär att man inte använder elemäntär klor vid blekning av massan. Genom modern ECF-blekning får man ämnen som lätt bryts ned och som därmed inte påverkar miljön på samma sätt som vid klorblekning.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen