• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi imorgon

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Vackra silversmycken från kända varumärken

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Du har sett 40 av 448 produkter.

De är tidlösa och mycket vackra, med silversmycken så blir det sällan fel. På Blingit så finner du de främsta namnen inom design av smycken av silver. Det här är ett material som används för ringar, örhängen, armband, halsband och mer. Silvret är starkt och vackert och det har ett värde som står sig. I varje fall då du väljer Sterling Silver.

Något du dock bör tänka på är att silver måste underhållas. Det kommer inte att förbli blänkande rent. Inte ens då du lägger ditt silversmycke på en hylla och låter bli att använda det. På grund av oxidation så mattas färgen på silvret av och då är det dags att göra rent och putsa.

Förespråkare av stålsmycken menar att det här är en anledning till att stålet är så mycket bättre för att det inte kräver någon rengöring. Men det finns något traditionellt och speciellt med silvret som material. Vackra silversmycken är något som går vidare till barn och barnbarn. Det känns lite särskilt att ta hand om örhängen och ringar som en gång tillhörde släktingar som inte längre finns på vår jord.

Tänk på att silversmyckesdesign kan vara mycket modern och inte alltid klassisk. Du ska givetvis välja smycken som du trivs med. Men om du tänker dig att det ska bli arv till nästa generation så är det inte så dumt att välja det eleganta och tidlösa.

Vad är skillnaden mellan rent silver och 925 sterlingsilver?

Sterlingsilver kan benämnas som 925 eller som sterling 925. Det här är inte samma sak som rent silver. Silver brukar inte bestå enbart av silver. Det blandas med andra metaller. För det mesta så rör det sig om en mix av silver och koppar. 925 Sterling Silver består av 92.5 % silver. Resten är koppar. Det här är silver som det går att lita på och det är också därför som det är så populärt.

Hur vet man att det är äkta silver?

Det går att testa om det är äkta silver eller inte på flera sätt. Gnid silversmycket som inte är helt nytt med en vit duk och se om det färgar av sig. Om det gör det så är det fråga om äkta silver eftersom äkta silver oxiderar.

Du kan också använda salpetersyra. Om du droppar lite syra på ett smycke som inte är av silver så leder det till att färg försvinner. Sterlingsilver påverkas inte av denna syra. Den del du droppar syran på blir tillfälligt lite krämfärgad. Men var försiktig om du testar. Du kommer att behöva både handskar och glasögon för att inte skada dig!

Då är det enklare att helt enkelt lukta på smycket. Silver luktar inget. Ju mer koppar som finns ju mer lukt blir det. Du kan också ta fram en magnet. Silver kommer inte att fastna på en magnet såsom andra metaller gör.

Sist men inte minst så kommer det att stå 925 silver, 925 eller S925 på ett smycke som är gjort av äkta Sterling Silver.

Hur rengör man silversmycken?

Du kan putsa med silverputs men det blir kanske inte så praktiskt om smycket har ihåligheter där putsen kan fastna. Då kan du istället lägga aluminiumfolie i botten av en bunke. Lägg ditt smycke på folien och täck med bakpulver. Häll på kokande vatten och låt det svalna. Därefter ska ditt smycke vara rent igen!

Går det att bada och duscha med smyckena?

Det går att bada och duscha med silversmycken men det är inte så bra. Vi rekommenderar alltid att du tar av dig smycken då du ska sporta, bada, duscha och ta hand om kroppsvård. Dessutom så ska du se till att ha säker förvaring för dina smycken av silver. Då de kan repas så ska du inte lägga dem tillsammans med andra smycken som kan ha vassa kanter och stenar.

Populära produkter i denna kategori

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen