070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Bröllopsdagar och dess betydelse.

Ett bröllop är en vigsel och den tillhörande festen. Ordet bröllop kommer av fornsvenskans bruþlöp, alltså brudlopp. Bröllopet föregås ibland av en förlovning eller trolovning. Om den kommande bruden är medlem i Svenska kyrkan kan bröllopet föregås av lysning i de församlingar kontrahenterna tillhör.

Under de senaste åren har bröllopet och bröllopsfesten åter blivit en stor och viktig händelse för brudparet, och planering för detta kan pågå mer än ett år. Detta innefattar allt från att boka kyrka och präst till att hitta lämplig lokal för själva bröllopet. Somliga par anlitar en bröllopskoordinator för sköta detta arbete. Månaden efter bröllopet kallas smekmånad och många beger sig då iväg på en resa tillsammans.

Bröllopsdag är dagen för vigseln, men så kallas även kommande årsdagar. Vissa av årsdagarna har fått speciella namn. Av gammal tradition förekommer silverbröllop och guldbröllop. 

Ska Du gifta dig men har inte bestämt ännu vad du skall ha på dig? Vet du vilken klänning du vill ha men inte hur du ska matcha med smycken? Vi på Blingit har smycken som passar alla stilar för att göra den vackraste brud ännu vackrare!

Våga vara vackrast! - En dag så olik alla andra. En dag när allas blickar är riktade mot dig och din älskade.

Halsband, armband, örhängen… Vad väljer du? Ett stilrent silversmycke från Thomas Sabo eller kanske ett par stora gnistrande örhängen från Caroline Svedbom.

Bröllopsdagar;

1 år  - Pappersbröllop

2 år  - Bomullsbröllop

3 år  - Läderbröllop

4 år  - Blomsterbröllop

5 år  - Träbröllop

6 år  - Sockerbröllop

7 år  - Yllebröllop

8 år  - Bronsbröllop

9 år  - Linnebröllop

10år - Tennbrölopp

11år - Stålbröllop

12år - Sidenbröllop

13år - Spetsbröllop

14år - Elfenbensbröllop

15år - Kristallbröllop

16år - Fjäderbröllop

17år - Silkesbröllop

18år - Satinbröllop

19år - Galonbröllop

20år - Porslinsbröllop

25år - Silverbröllop

30år - Pärlbröllop

35år - Korallbröllop

40år - Rubinbröllop

45år - Safirbröllop

50år - Guldbröllop

55år - Smaragdbröllop

60år - Diamantbröllop

65år - Krondiamantbröllop

70år - Järnbröllop

75år - Atombröllop

80år - Wolframbröllop

Att ge bort ett fint smycke när Ni firar Era bröllopsdagar kan aldrig bli fel, hos oss på Blingit hittar Ni massor av fina smycken till både henne och honom. Kanske ett trendigt läderarmband till mannen eller ett par fina silverörhängen till frun. Vi har tusentals smycken att välja bland så vi kan lova att vi har något som passar alla.

 

 

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt