070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Hur ofta ska man rengöra smycken?

För vissa så kan den här frågan tyckas överflödig men det kan faktiskt vara bra att tänka på hur ofta man gör rent sina smycken för med rätt vård då kommer de att hålla mycket längre. Dessutom så är det faktiskt så att örhängen och smycken som man har i näsa, navel eller andra delar av kroppen kan behöva grundlig rengöring inför varje användning. Det är alltså bra att ta reda på hur man bör ta hand om de smycken som man har på rätt sätt.

Piercing smycken

Även om de hål som man gör i örsnibbar, och på andra ställen som vid navel och ögonbryn, kommer att läkas, så ska man tänka på att det krävs lite mer renlighet av de smycken som man använder som piercing smycken. Det kan vara klokt att rengöra med spritlösning inför varje användning och även att tänka på hur smyckena förvaras. Om man till exempel låter bakterier få fäste i örhängen så kan det rentav vara hälsovådligt att sedan fästa dessa i öronen. Se till att du har smart förvaring för piercing smycken så att de alltid ligger torrt och rent då du inte använder dem.

Då metaller mister färg

När det gäller metaller som silver så ser man ju ganska snart när det är dags att putsa och snygga till. Silversmycken kommer att oxidera olika fort beroende på hur de används och hur de förvaras. Dessutom så kommer förvaring där man låter smycken repas att leda till smuts som kan vara svårt att få bort då den sitter fast i repor. Man kan ta för vana att gå igenom smycken av metall en gång per månad för att se om det eventuellt behövs puts eller varsam tvätt. Det är ju smart att rengöra samtliga smycken samtidigt. Om det är så att man märker att det smycke som man bär ofta kan behöva rengöring så är det kanske också så att resten av smyckena som ligger i smyckeskrinet också behöver gås igenom.

Inför speciella tillfällen

Om det känns svårt att gå igenom smycken och göra rent en gång per månad så kan du istället välja att ta hand om smyckena lite extra inför särskilda tillfällen. Då du vet att du ska bära ett visst smycke till en fest så är det smart att se lite närmre på det och eventuellt putsa, skölja av och torka. Vid det här tillfället kan du ju även ta hand om andra smycken som kräver samma typ av rengöring.

Det viktigaste är hur smyckena ser ut och man måste inte hålla på och jaga damm som inte finns där. Tänk på att vara medveten om hur olika material ska rengöras så att du inte förstör ett smycke genom att utsätta det för helt fel rengöringsmetod.

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt