070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Hur rengör man lädersmycken?

Om ditt läderarmband har börjat lukta som ett hundhalsband så kanske du tycker att detta är charmigt, i varje fall om lukten påminner om ett husdjur som du tycker om. Men de flesta håller nog med om att det här inte är en lukt som passar personliga smycken, men hur kan man rengöra ett lädersmycke? Innan du ser dig om efter en produkt som du kan rengöra och behandla ditt läderarmband med så bör du tänka på hur du kan förhindra att det slits ut i förtid.

Förebyggande lädervård

Det är bra att vara medveten om vad som kan skada läder. Läder mår inte bra av att utsättas för vatten, och precis som med andra smycken så ska man undvika att bada och duscha med lädersmycken. Dessutom så bör man tänka på att inte få produkter som sololja, hårspray, hudkräm och liknande på lädersmyckena. Ta för vana att ta på dig ditt lädersmycke efter det att du har smort in kroppen och fixat håret. Detsamma gäller parfym.

Det finns produkter som är till för att behandla läder med. Precis som att du kan impregnera dina skor av läder så kan du behandla lädersmycken så att de tål vatten bättre. Det här betyder inte att du därefter kan bada i läderarmbandet eller utsätta det för regn, men det blir tåligare och behåller sin form. Om det är riktigt busväder utanför och du vet att dina lädersmycken kommer att komma i kontakt med snö och regn så är det klokt att lämna smyckena hemma.

Undvik damm och andra smycken

Förvara dina lädersmycken separat från andra smycken och var noga med att inte utsätta dem för damm. Läder kan förstöras av en massa damm. Det går att lägga läderprodukter i plastpåsar men det kan förstås vara trevligare med en annan lösning som också skyddar mot damm och som ser till att du alltid håller ordning på dina smycken.

Göra rent

När du förebygger med ovan nämnda åtgärder så bör dina läderarmband och andra smycken hålla sig i god form men det är klart att du även bör göra rent då och då. Du kan torka av smycket med en lätt fuktad trasa men ibland så kan det krävas lite mer. Läder kan lätt torka så det är viktigt att man då och då polerar och behandlar med produkter som är till för rengöring och behandling av läder. Se till att du använder dig av rätt produkt och följ instruktionerna noga. Det kan till exempel vara så att en produkt först ska sitta i varefter den torkas av och en annan produkt appliceras. Det är också bra att använda sig av någon form av fuktspärr som gör att den fukt som du inte kommer att kunna undvika inte skadar ditt lädersmycke.

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt