070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Hur väljer man rätt manschettknappar

Hur kan en man som inte är så förtjust i smycken ändå få en lite finare effekt till skjortor och kostymer? Svaret är förstås att han kan använda sig av manschettknappar som är ett klassiskt icke-smycke för män. Manschettknappen förutsätter att man har en skjorta som har hål för knappen, så om man ger bort denna knapp som en present så får man kanske också se till att skicka med en skjorta. När man väl börjar använda sig av manschettknapparna så inser man snabbt hur mycket finare en skjorta blir då man bär dem. Numera så finns det även lite roligare modeller som kan vara kul att ha på sig då man kanske inte behöver vara så formellt klädd.

Det finns lite olika tillfällen då det kan vara riktigt passande med manschettknappar, men det gäller att man matchar rätt med skjorta och ibland med kostym. Så låt oss börja med att lära oss lite mer om hur man ska fästa knapparna på rätt sätt.

Så använder man manschettknappar

Det första du måste göra för att fästa knapparna är att vika skjortärmens nedre del så att du får dubbla hål för knapparna på två ställen. Det är de två ställena som ska knäppas ihop med manschettknappen. Nästa steg är att från ovansidan sticka in manschettknappen så att den tar sig igenom de två första hålen. Nu har du en manschettknapp som hänger på den ena sidan av skjortärmens nedre del och då du för knappen igen de två andra hålen på den motsatta sidan så stängs skjortärmen till. Här är det verkligen otroligt viktigt att du har rätt storlek på skjorta. Manschettknappar ger inte så mycket utrymme så fel storlek på skjortan kan leda till att det blir för tajt. När knapparna är på så bör du rätta till den dubbelvikta manschetten så att den ser jämn ut. Det här kan ibland vara lite krångligt om tyget är hårt pressat så du kan behöva lite hjälp med att släta till så att det hela inte ser knöligt ut.

Hur väljer man rätt stil?

För att välja rätt manschettknapp så måste du fundera lite på vem du är. En man som inte tycker om att märkas för mycket och som absolut inte hade tagit på sig en klackring med diamanter bör inte välja alltför flashiga manschettknappar. Det här kommer att bli för svårt att ta på sig då det inte känns naturligt och då kommer knapparna att få ligga kvar i sin låda. Det här ska man även tänka på om man vill ge bort knapparna som present. Det är bättre att börja med något klassiskt som kanske inte ser så annorlunda ut men som känns bekvämt och naturligt att ha på sig.

Man kan faktiskt uttrycka känsla och stämning med de här knapparna men det är något som kommer med tiden. Precis som med andra smycken så måste man komma in i att använda manschettknapparna och då är det alltid bäst att börja med något som inte är för svårt att ta till sig vad gäller form och stil. Här bör det även sägas att det kan vara skönt att satsa på något som inte är för dyrt. Hellre knappar med Swarovski kristaller än verkliga diamanter, eller av stål hellre än platina för att på så vis inte uppleva det som en förlust om man inte använder sig av knapparna så ofta som man hade tänkt sig.

När bär man manschettknappar

Man kan bära manschettknapparna vid många olika tillfällen. Bröllop och fest är förstås givna event där man vill ha en lite snyggare skjorta med tillhörande manschettknappar, men det finns fler tillfällen som kan kräva lite snyggare klädsel. Om du till exempel ska gå på jobbintervju så kan det vara en god idé att använda knappar som ger din outfit en extra touch av säkerhet och stil. För vardagliga situationer så kan billiga manschettknappar vara ett bra val men även för tillfällen då man vill skoja till det lite med dödskallar eller en annan unik design. När knapparna har ett vettigt pris så kan man bygga på med flera och variera så att varje situation får rätt smyckning på skjortan.

Det kan också vara kul att kombinera knapparna med andra smycken för män. Ett exempel på detta är C Stockholms smycken som här samman i en serie med budskapet älskad. Här kan knapparna komplettera både armband och halsband på ett mycket smakfullt vis. Om man tycker att det känns för komplicerat med knappar som ska träs igenom fyra lager skjorta så kan en enklare slipsnål vara ett bra alternativ. Slipsnålar blir dock aldrig så snygga som manschettknapparna som spelar i en liga helt för sig själva!

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt