070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Så kan dina smycken påverka och skada varandra.

Man tänker inte så ofta på det där med att smycken faktiskt kan komma att skada varandra om de förvaras på fel sätt. Det är lätt att förstå att ett smycke som inte tål fukt inte ska ligga på badrumshyllan då det inte används, men det är inte lika självklart att samma smycke inte bör ligga i samma ask som ett annat smycke av samma sort. Det finns en anledning till att bra smyckeskrin har många olika fack och avdelningar för det här gör det möjligt att undvika de skador som kan uppkomma då kedjor, örhängen, pärlor och armband får ligga tillsammans.

Men de ligger ju still!

Nu kanske du tänker att det här verkar konstigt, vad är det som skulle kunna hända med två silversmycken som ligger still i en påse tillsammans? Det du inte tänker på är att den här påsen inte ligger still hela tiden. Då du tar fram den för att ta ut ett av smyckena så kan en mycket liten rörelse leda till en repa som du inte kommer att upptäcka direkt. Den här repan kan vara minimal men den ger grogrund för fläckar som uppstår då smuts samlas i den. Man kan säga samma sak om smycken som hängs upp på en krok. Då flera kedjor hängs tillsammans så kommer de att dras mot varandra mer eller mindre och det är inte bra för varje enskild kedja. Är de av olika metaller så kan det även vara så att oxidationen påverkas så att smycken som är gjorda av silver snabbare blir mörka.

Pärlor

Det kan vara bra att tänka på att det även finns smycken som faktiskt behöver lite fukt och det är smycken med pärlor. Om pärlor förvaras med bomull så kan det bli så att de förlorar fukten för att bomullen drar den åt sig. Lägger man pärlsmycken tillsammans med andra smycken på en bädd av bomull så kan detta alltså i längden leda till att pärlorna förstörs. Om du har pärlsmycken så ska du lära dig mer om hur du kan ta hand om pärlorna på rätt sätt och om hur de ska förvaras. Pärlor vill man förstås heller inte ha repor på så det säger sig självt att de inte ska ligga tillsammans med hårda metaller och stenar.

Trassel

När man förvarar smycken tillsammans så blir det lätt trassel och oreda och det är också något som kan leda till skador. Kedjor med pärlor, kristaller och andra detaljer som trasslas samman kan vara svåra att ta isär. Ibland kan man rentav undra hur ett sådant trassel kan skapas bara för att man lade några halsband i samma box men när man väl står med röran så är det inte kul och drar man lite för hårt i trasslet så kan det leda till att ett eller flera av halsbanden förstörs.

Ta vårt råd och investera i ett bra smyckeskrin där varje smycke får sin plats. Det här är en del i proper smyckesvård som du inte bör hoppa över.

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt