070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Välgörenhetssmycken

Här vill vi gärna förtydliga oss lite kring en del av de välgörenhetssmycken som vi säljer eller har sålt i webbshoppen genom åren.

Flicka armbandet - Snö of Sweden

Det är många flickor i världen som lider av riktigt svåra förhållanden. När vi kan skaffa vackra smycken och glädja oss själva och flickor som vi känner så kan vi också göra något för världens flickor som inte har samma möjligheter. FN projektet Flicka är till för att ge världens flickor en bättre chans. Då du köper Snö of Swedens Flicka armband så är du med och stödjer detta projekt med 150 kronor.

Flicka projektet har särskild fokus på kvinnlig könsstympning och barnäktenskap. Det här är vanligt förekommande i Etiopien där könsstympning till och med ses som en förutsättning för äktenskap. I Afarregionen så gifts omkring hälften av alla flickor bort. Över 90 % av kvinnorna i regionen är könsstympade. FNs Flicka projekt är med och hjälper deras befolkningsfond att stoppa övergreppen via ett särskilt program. Programmet är till för att samhällena i regionen ska lämna traditionen av barnäktenskapen och kvinnlig könsstympning. Det här kräver stora satsningar men är fullt möjligt.

Armbandet från Snö of Sweden har en design som rimmar väl med FNs Flicka projekt. Pärlor av snäckskal och klara kristaller ger onekligen en känsla av hopp. Var tredje pärla är en kristall och det symboliserar att en av tre flickor i utvecklingsländer riskerar att bli bortgift innan hon har fyllt 18 år.

Armbandet kostar 299 kronor och 150 kronor går direkt till kampanjen. Då armbandet är elastiskt så är det även en perfekt present till någon som precis som du vill göra något för att världen ska bli bättre.


Sister Power - Syster P

Det stilfulla armbandet i sterling silver och mässing med ett mönster av pärlor är vackert. Budskapet som det för med sig är ännu vackrare. Syster Ps Sister Power armband säljs till förmån för Barnfonden. När du köper ett armband så kommer 100 kronor att gå till Barnfondens arbete med tjejklubbar. Här är målet att förändra livet för flickor i Etiopien. Man vill med kunskap och engagemang får ett slut på barnäktenskap och könsstympning.

Ett lyckat projekt

I skrivande stund så har man sålt över 5000 armband och därmed hjälpt Barnfonden med mer än 500 000 kronor. Tanken om ett slags universellt systerskap har tagits emot med öppna armar. Det ligger stor tanke bakom samarbetet med Barnfonden. Systrarna bakom märket Syster P ville att projektet skulle vila på en grundsyn där de som deltar ses som aktörer vars kraft och potential tas tillvara på för att förändra världen till det bättre.

Projektet för flickor och kvinnor i Etiopien sågs som en perfekt match. Det symboliserar väl det Syster P står för, nämligen en stark kvinna som går sin egen väg och fattar sina egna beslut. Det är förhoppningsvis något som kan bli verklighet för fler kvinnor i Etiopien tack vare pengarna som kommer in från armbanden.

Ett omtyckt armband och projekt

Syster P har fått väldigt fin respons för sitt Sister Power armband. Både för att det har en snygg design och för att det står för något så viktigt och bra. Sedan 2014 då armbandet först lanserades så har det blivit mycket populärt bland medvetna konsumenter. Det är ett sätt att ta ställning och att stötta medsystrar.

Varje armband kommer i en fin ask där man får mer information om hur Barnfonden använder stödet. Det kan passa mycket bra som present då det ger så mycket mer än ett fint smycke att bära.


Not For Sale

Halsbandet Not For Sale är ett smycke vi sålt tillsammans med varumärket Dangerous Goods. Den första kollektionen såldes snabbt slut och därför så skapades även ett armband och en nyckelring. Tanken med detta vackra smycke är att du som konsument ska kunna vara med och hjälpa barn, kvinnor och män som utsätts för trafficking. Med smyckena så har man dragit in 100 000-tals kronor och det får betydelse för utsatta och för de som ligger i risken för att kidnappas och säljas som sexslavar i västvärlden.

Trafficking är ett allvarligt problem

Trots att det händer varje dag där vi bor så är det inte så många som är insatta i ett problem som bara växer. Barn, kvinnor och män kidnappas för att låsas in och användas som sexslavar. Det är brutalt, hemskt och tyvärr något som tycks vara svårt att hantera. Men med Not For Sale så kan vi göra en skillnad.

Överskottet från kampanjen går direkt till insatser som är till för arbetet mot människohandel. Arbetet går ut på att hjälpa brottsoffer och se till att de kan få kontrollen över sina liv tillbaka. Vägen tillbaka är lång men det är flera som har gått den och som idag lever bra liv. Med hashtagen #NotforSaleIMT så kan även du visa att du tar avstånd från människohandeln.

Visa att du tar avstånd

Förutom att visa i sociala medier att du är emot människohandel så kan du också välja att bära Not For Sale armbandet. Du sprider då ett mycket viktig budskap samtidigt som du rent praktiskt stöder verksamheten som är så viktig för så många.

Armbandet i läder känns bra att ha på sig. Det är snyggt och bekvämt och det gör en skillnad. Bär det själv och ge det som present till vänner som liksom du tycker att det är viktigt att göra det man kan för att hjälpa de som inte har någon röst och som just nu är i en situation som ingen människa bör få uppleva.


Helping Hand - Edblad

Edblad vill också vara med och skapa en bättre värld. Det gör de genom att varje år designa smycken med syftet att stödja utvalda organisationer. När du köper ett av dessa smycken så kommer en del av pengarna att gå till organisationens välgörande arbete. För Edblad så är dessa välgörenhetsprojekt mycket viktiga. De ser det som ett sätt att tillsammans med sina kunder göra en skillnad i världen.

Det finns alltså flera olika Helping Hand smycken som du kan välja både för att de är fina och för att de faktiskt gör skillnad i världen. När ett smycke tillhör denna kollektion så har det en svart hand med texten Helping Hand som symbol. När du väljer ett smycke från Edblad med denna symbol så kan du vara säker på att en del av pengarna kommer att gå till något bra.

Bland de projekt som Edblad har varit med och hjälpt med sina Helping Hand smycken finns:

Together1heart – Edblad skapade serien Together som har hjälpt organisationen med över en halv miljon kronor. Samarbetet fortsätter så när du väljer ett smycke från denna serie så kommer en del att gå till Together1heart.

Rädda Östersjön – Serien Baltic skapades för att hjälpa WWF Sverige med sitt Rädda Östersjön-projekt. Här har Edblad med kunder hittills bidragit med 167 000 kronor.

AiDucatius – Med serien Horn så har man stött AiDucatius med nära 100 000 kronor till deras utbildning Nzega projekt. Serien Play har varit en hjälp med 355 550 kronor för vatten till skolor i Nzega.

Röda Korset – Edblads vänskapsarmband skapades för att hjälpa utsatta kvinnor i Nepal. Röda Korset har fått in 88 000 kronor för arbetet i Nepal.

Naturskyddsföreningen - Med serien Bee så var Edblad en viktig kraft för Naturskyddsföreningens projekt För en hållbar utveckling som har fått 230 650 kronor tack vare de fina smyckena.


Save the Ocean - By Billgren

Armbandet är vackert och något som man kan vilja bära helt utan tanke på allt det fina som det är med och skapar. Save the Ocean är ett smycke från By Billgren som har som syfte att lyfta frågan om våra hav. By Billgren har samarbetat med The Perfect World Foundation för att slå ett slag för världshaven. När du köper ett Save the Ocean armband så går 100 kronor oavkortat till The Perfect World Foundations projekt Save the Ocean.

Armbandet är elastiskt och har Lapis, Jaspis och tiger-öga-kulor. Färgerna går i blått, brunt och silver. Smycket levereras i en fin presentask som har en liten presentationsfolder som berättar mer om projektet. Ett bra val som present till någon som precis som du tycker att det är viktigt att göra något för världens hav.

Problemet med plast i haven

Då det dumpas omkring 8 miljoner ton plast i haven varje år så står vi inför ett stort problem. Naturen kan inte bryta ner plasten som då den förvandlas till små partiklar äts upp av djur. Många djur dör av detta eller av att fastna i plast. Och de som överlever hamnar inte så sällan på våra tallrikar med rester av de kemikalier som finns i plasten som vi har dumpat. Att aktivt arbeta för renare hav är att skapa en bättre värld både för de som bor i haven, fåglar, och för oss människor.

Ett armband med unika egenskaper

Armbandet som kostar 349 kronor har unika egenskaper som ska symbolisera engagemanget i världshaven.

Lapis – Denna sten står för harmoni, helande och balans.

Jaspis – Denna sten står för styrka, stabilitet och lugn.

Tigeröga – Denna sten ska ha skyddande energi och står också för harmoni. 

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt