070-584 92 30​      Vardagar 09.00 - 14.00

CartVarukorg (0)

Vilka smycken behöver professionell rengöring?

Det är för det mesta så att man kan rengöra smycken alldeles själv. Silver kan man putsa och stål är lätt att torka av. Även läder går att impregnera och behandla utan någon särskilt hjälp. Det finns dock smycken som förtjänar professionell rengöring då man vill undvika att göra saker som kan leda till att smycket förstörs. Om det är så att man har ett smycke som man tycker väldigt mycket om och som inkluderar lite olika material så kan det vara bra att få hjälp med rengöringen. Det är ju synd att förstöra ett favoritsmycke bara för att man trodde att det skulle gå bra med ättikssprit och kokande vatten.

Guld och silver

Med guld och silversmycken så kan det ju verka så enkelt att göra rent men då ska du tänka på att de här smyckena kan ha inslag av stenar, kristaller och pärlor som gör det svårt att komma åt. Ett medel som är perfekt att putsa upp silvret med kan missfärga pärlorna, och om du inte jobbar på rätt sätt så kanske medel kommer att sätta sig i ihåligheter där smuts sedan samlas. Tandborstar i all ära, men har du tänkt på att även en tandborste kan skada och repa delar av ditt smycke?

När det gäller smycken av guld, silver och även av andra metaller som stål så kan det ibland vara att föredra att få professionell smyckesrengöring. I smyckesbutiker så finns det särskilda maskiner och redskap som är till för att göra rent. Dessutom så kan man passa på att stärka grepp som kanske har lossat och som gör att man riskerar att vackra infattningar faller ur smycket.

Pläterade smycken

Pläterade smycken kan mista färg helt enkelt för att pläteringen slits av. Det här är normalt och behöver inte bero på att man har försökt putsa smycket på fel sätt. Har man ett smycke med någon form av metallplätering så kan man bättre på denna. Det här är något som man kan få gjort i samband med att man rengör smycket professionellt. Ju känsligare material som smycket är gjort av, desto viktigare är det att man får professionell rengöring. När det gäller riktigt fina smycken som vigselringar med diamanter så finns det de som rekommenderar att man lämnar in för professionell rengöring och koll vart eller vartannat år. Det här kan vara ett bra sätt att säkra att man inte förlorar dyra stenar på grund av att grepp har förlorat kraft.

Även om du har ett smycke som inte är gjort av äkta material så kan det vara klokt att få professionell rådgivning för rengöring. Många gånger så kan man kontakta den designer som har skapat smycket direkt för att få råd om hur man ska få rent mellan ring och kristall och annat. Ta dig tid till att undersöka detta innan du går loss med tandkräm och tandborste för även kraftfulla material som rostfritt stål behöver korrekt hantering för att hålla länge och förbli vackra.

Din epostadress

Produkter
Varumärken
Övrigt