• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi imorgon

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Blomdahl Medical - Hudvänliga Smycken

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Du har sett 40 av 201 produkter.

Välkommen till Blingit.se där vi stolt presenterar Blomdahls kollektion med hudvänliga och nickelfria smycken som inte bara förhöjer din stil utan också får dig att må bra varje dag. Varumärket Blomdahl strävar efter att alla, inklusive de med känslig hud ska kunna använda deras smycken. Blomdahls halsband och armband är tillverkade i högkvalitativt rostfritt stål med en hudvänlig ytbeläggning i färgerna silver och guld, speciellt framtagen i samråd med hudläkare.

Blomdahl lämnar inget åt slumpen när det gäller din hudvård och säkerhet, varje smycke är noga utvalt för att ge dig den perfekta kombinationen av stil och välbefinnande. Välj Blomdahl för smycken som inte bara är en del av din stil utan också en kärleksfull omtanke om din hud. Smyckena är tillverkade med stor omsorg i Halmstad sedan 1985, Svensk kvalitet är en trygghet du kan lita på.

Hos oss på Blingit hittar du inte bara armband och halsband från varumärket Blomdahl, vi har även ett stort sortiment med deras örhängen i både plast och titan.

Perfekt present till den känslige.

Även om det är otroligt härligt att få unna sig själv vackra smycken då och då är det även en perfekt gåva att ge bort till någon man tycker om. Då behöver du heller inte fundera på om personen är känslig mot vissa metaller utan kan fritt välja bland alla modeller i hela sortimentet. Alla smycken är framtagna i samråd med hudläkare. En väldigt fin present att ge bort på födelsedagen, examen, dopet, skolavslutningen eller i julklapp. Hos oss kan du snabbt och smidigt hitta de perfekta presenterna och du har alltid 30 dagars bytesrätt.

Alla Blomdahls smycken tillverkas på plats på deras anläggning i Halmstad. Det gör att man kan säkra kvaliteten på nära håll vilket annars kan vara svårt att kontrollera. Genom att arbeta med material som godkänts av hudläkare kan man garantera smycken som är fria från kadmium, nickel och bly. Det är ett märke för alla helt enkelt och här kompromissar man inte mellan stil och säkerhet. Smyckena är otroligt vackra och kommer glädja användaren i många år framöver.

Vilka är fördelarna med hudvänliga smycken?

Idag är det allt vanligare med nickelallergi vilket är något man kan utveckla genom att bära smycken som innehåller nickel. Med Blomdahls smycken behöver man varken oroa sig för nickel eller andra skadliga ämnen som kan vara skadliga för huden. De tillverkas i stället av medicinsk plast och titan vilka är skonsamma och säkra för kroppen. Det gör att deras smycken kan bäras av alla utan att man behöver vara rädd för att få en reaktion eller utveckla nickelallergi.

Vad betyder egentligen nickelfritt?

Har man en gång drabbats av nickelallergi får man leva med det resten av livet. För att undvika att fler drabbas av detta har man satt upp regler för hur mycket nickel ett smycke får ge ifrån sig. Att ett smycke får kallas för nickelfritt innebär  helt enkelt att det är tillverkat med en nivå av nickel som inte är skadligt.

Vilka material används för att göra smyckena extra hudvänliga?

Blomdahl använder sig av material så som medicinsk plast och kvalitativ titan. Ytbeläggningarna, som även de är hudvänliga, läggs endast på de delar som inte kommer i kontakt med huden. På halskedjor kan ytbeläggningen läggas på hela smycket då det inte ligger lika tätt mot kroppen som till exempel örhängen. Den beläggningen är framtagen i samråd med hudläkare.

Hur tar jag hand om mina smycken på bästa sätt?

För att ditt smycke ska hålla sig så fint så länge som möjligt finns det vissa saker att tänka på. Till exempel att förvara dem i lådor eller askar där de inte utsätts för andra metaller eller solljus. Ta också av dig dem när du ska bada eller duscha och försök att undvika att utsätta dem för hårspray, smink och parfymer. Rengör dem då och då med vatten och ofärgad tvål, då kommer de behålla sin lyster. 

Blomdahl örhängen finns även i Höganäs, Skåne.

Om du vill titta närmare på vårt sortiment så finns alla smycken från Blomdahl även i vår butik på Bruksgatan 15 i Höganäs, Skåne.

Populära produkter i denna kategori

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen