• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi imorgon

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Blomdahl Medical - Hudvänliga Smycken

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Du har sett 40 av 223 produkter.

Här hittar du Sveriges bästa sortiment av hudvänliga smycken från Blomdahl Medical. Smycken som är utvecklade utifrån medicinska aspekter i hudvänliga material som Titan och Medicinsk Plast med tillverkning i Sverige.

Blomdahl Medical vill inte att du ska behöva riskera din hälsa för skönhetens skull – du bär dina örhängen så nära huden man kan komma, och du ska kunna göra det utan att behöva oroa dig för nickelallergi och andra olämpliga ämnen. Därför har Blomdahl utvecklat örhängen som både är vackra och hudvänliga, och som du kan känna dig trygg med.

Blomdahl Medical - Snygga smycken tillverkade i skonsamma material

Titan - den hudvänliga metallen. Blomdahl kompromissar inte med hudvänligheten, utan använder endast speciellt utvald ren titan av medicinsk kvalitet.

Medical Plastic = 0% Nickel. Rekommenderas för barn och för personer med känslig hud, som helt vill undvika nickel. Dessa örhängen tillverkas i grundligt testade, medicinska plastkvaliteter. Därför innehåller de här örhängena inget nickel.

Många personer är känsliga mot vissa metaller som kan finnas i smycken trots att de är fria från nickel. Blomdahl Medical är ett varumärke som satsar på att skapa vackra smycken med snälla material. Material som är skonsamma och hälsosamma mot huden för att du som användare ska kunna känna dig så trygg och säker som möjligt. Allt detta samtidigt som de tillverkas med en riktigt snygg design. Hälsovågen har alltså tagit sig in i världen av smycken och detta gör att Blomdahl Medical framgångsrikt säljs i cirka 30 länder.

Blomdahl Medical är ett svenskt företag som tack vare sitt tänk gällande skonsamma material skiljer sig från resten av smyckesbranschen. Detta har gjort dem otroligt populära bland både vuxna och barn. Man vill kunna erbjuda fina smycken som alla människor ska kunna bära, även om man har en känslig hud. Grundarna är pappa Lars Blomdahl och sonen Karl Grundahl, där Karl har funnits med sedan starten år 1985 och fortfarande ser till att leda företaget i rätt riktning och hittar nya vinklar och innovativa idéer. Här hittar du armband, halsband och ringar för alla tillfällen, och deras snygga örhängen är perfekta när du precis tagit hål i öronen. Stilarna är både klassiska och lekfulla vilket gör att det passar alla typer av personligheter i alla åldrar. Använd dem på egen hand eller matcha tillsammans för ett effektfullt uttryck.

Perfekta första-gångs-örhängen

För Blomdahl Medical är det viktigt att alla ska kunna bära smycken oavsett om du är allergisk eller inte. Därför tillverkas smyckena enbart i noga utvald plast och titan med medicinska och rena kvaliteter som även kan bäras av allergiker. Det är en utmaning i sig att tillverka skonsamma smycken, men Blomdahl har till och med satt upp egna krav som inte ens förväntas enligt lagen. Deras örhängen är särskilt uppskattade då de kan användas som första-gångs-örhänge efter att man tagit hål i öronen. De första veckorna är det nämligen väldigt viktigt att man håller rent och endast använder sig av smycken med medicinska kvaliteter. Välj bland eleganta modeller med gnistrande stenar eller lekfulla blommor i någon härlig färg. Oavsett ålder kommer du kunna hitta något som passar just dig.

Perfekt present till den känslige

Även om det är otroligt härligt att få unna sig själv vackra smycken då och då är det även en perfekt gåva att ge bort till någon man tycker om. Då behöver du heller inte fundera på om personen är känslig mot vissa metaller utan kan fritt välja bland alla modeller i hela sortimentet. Alla smycken är framtagna i samråd med hudläkare. En väldigt fin present att ge bort på födelsedagen, examen, dopet, skolavslutningen eller i julklapp. Hos oss kan du snabbt och smidigt hitta de perfekta presenterna och du har alltid 30 dagars bytesrätt.

Alla Blomdahls smycken tillverkas på plats på deras anläggning i Halmstad. Det gör att man kan säkra kvaliteten på nära håll vilket annars kan vara svårt att kontrollera. Genom att arbeta med material som godkänts av hudläkare kan man garantera smycken som är fria från kadmium, nickel och bly. Det är ett märke för alla helt enkelt och här kompromissar man inte mellan stil och säkerhet. Smyckena är otroligt vackra och kommer glädja användaren i många år framöver.

Vilka är fördelarna med hudvänliga smycken?

Idag är det allt vanligare med nickelallergi vilket är något man kan utveckla genom att bära smycken som innehåller nickel. Med Blomdahls smycken behöver man varken oroa sig för nickel eller andra skadliga ämnen som kan vara skadliga för huden. De tillverkas i stället av medicinsk plast och titan vilka är skonsamma och säkra för kroppen. Det gör att deras smycken kan bäras av alla utan att man behöver vara rädd för att få en reaktion eller utveckla nickelallergi.

Vad betyder egentligen nickelfritt?

Har man en gång drabbats av nickelallergi får man leva med det resten av livet. För att undvika att fler drabbas av detta har man satt upp regler för hur mycket nickel ett smycke får ge ifrån sig. Att ett smycke får kallas för nickelfritt innebär  helt enkelt att det är tillverkat med en nivå av nickel som inte är skadligt.

Vilka material används för att göra smyckena extra hudvänliga?

Blomdahl använder sig av material så som medicinsk plast och kvalitativ titan. Ytbeläggningarna, som även de är hudvänliga, läggs endast på de delar som inte kommer i kontakt med huden. På halskedjor kan ytbeläggningen läggas på hela smycket då det inte ligger lika tätt mot kroppen som till exempel örhängen. Den beläggningen är framtagen i samråd med hudläkare.

Hur tar jag hand om mina smycken på bästa sätt?

För att ditt smycke ska hålla sig så fint så länge som möjligt finns det vissa saker att tänka på. Till exempel att förvara dem i lådor eller askar där de inte utsätts för andra metaller eller solljus. Ta också av dig dem när du ska bada eller duscha och försök att undvika att utsätta dem för hårspray, smink och parfymer. Rengör dem då och då med vatten och ofärgad tvål, då kommer de behålla sin lyster. 

Blomdahl örhängen finns även i Höganäs, Skåne.

Om du vill titta närmare på vårt sortiment så finns alla smycken från Blomdahl även i vår butik på Bruksgatan 15 i Höganäs, Skåne.

Populära produkter i denna kategori

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen