• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi på måndag

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Sägen smycken

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Om du upplever att det är något som är så bekant med Sägen smycken så är du inte ensam. Se lite närmre på mönstret. Är det inte den där fina Rörstrandskoppen som din mormor brukade servera kaffe i? Jo, det är det kanske! Sägen tillverkar nämligen smycken av klassiskt porslin i samarbete med välkända namn som Gustavsberg och Rörstrand. Med Sägen smycken så får du en känsla som verkligen kan beskrivas som klassisk svensk.

Sägen smycken är vackra, lätta att bära, och det perfekta valet då du vill ge bort en present som kan komma att uppskattas i flera generationer. Det här smyckesmärket kom till på Gotland men idag så finns huvudkontoret i Malmö. Det är fortsatt Elin Sigrén som driver Sägen vidare och namnet påminner oss om att varje smycke har en berättelse att berätta.

Här är några vanliga frågor om Sägen…

Vilka material ingår i Sägen smycken?

Sägen smycken är gjorda av silver, stål och porslin. Inslagen i varje smycke kommer från ett känt porslin.

Hur vet jag viket porslin som har använts?

Det är bara att ta en titt på namnet! Berså är smycken med det kända gröna bladet som du har sett på porslin från Gustavsberg medan Mon Amie är den klassiska blåa Rörstranddesignen. Om du inte är säker på bakgrunden till designen så kan du läsa mer i våra produktbeskrivningar där det framgår vad som är vad.

Var kommer porslinet i smyckena från?

Sägen smycken samarbetar med stora svenska porslinsvarumärken. Det gör det möjligt att använda äkta porslin i smyckena. Det betyder också att porslinet inte behöver tillverkas speciellt för Sägen vilket leder oss till nästa fråga…

Hur miljövänligt är Sägen?

Liksom många andra svenska smyckesföretag så är det viktigt för Sägen att slå ett slag för vår miljö och natur. Det gör de genom att återanvända existerande material. Porslinet är en sak. Silver återanvänds också vilket är mycket bra och ett hållbart tänk.

Är smyckena handgjorda?

Ja, Sägen smycken är handgjorda av skickliga smyckessmeder som har lång erfarenhet av att skapa unika former med nämnda material. När formen är skapad så ska smycket också slipas och passas in i silver eller stål för rätt slutresultat.

Hur hållbart är smycket?

Sägen är stolta över att skapa smycken med lång hållbarhet. De säger själva att det här är smycken som kan skickas vidare som arv. Det är inte så svårt att förstå. Betänk hur länge klassiskt kvalitetsporslin håller trots att det används flitigt. Här talar vi om smycken som klarar mycket mer och som dessutom bara blir vackrare av tidens tand.

Är smyckena allergisäkra?

Om du är känslig för silver så ska du välja Sägen stålsmycken som har namnet Sägen Contemporary. De är nickelfria och gjorda av stål som inte kommer att rosta. Dessa bör du kunna använda om du vet att du inte får problem med allergi av stål.

Hur vet jag storlek på ringen?

Något som är mycket bra med Sägen ringar är att de för det mesta är öppna. Det betyder att du kan anpassa ringen till ditt finger utan att det påverkar designen. Det här är också något som gör att du kan ge bort en Sägen ring utan att oroa dig för om den kommer att passa eller inte.

Vem passar Sägen smycken för?

Sägen erbjuder en tidlös design som också känns mycket modern. Vissa ringar, halsband och örhängen tar en hel del plats. Det betyder att smyckena många gånger är att bra val för dig som tycker om när accessoarer syns ordentligt.

Kommer smycket i en ask?

Ja delvis! Alla silversmycken kommer i fina presentaskar. Det gör de särskilt lämpliga att ge bort som present. Dessutom så kan du ju använda asken för förvaring. Däremot skickas alla stålsmycken i en förvaringspåse.

Kan man bada med smycken?

Rostfritt stål och silver är tåliga material men vi frånråder från att bada med smycken som kan repas och faktiskt också tappas bort. Ta för vana att lägga undan dina fina smycken då du ska bada, simma eller duscha. Undvik också att utsätta dem för kroppsvårdsprodukter som kan fastna i smyckets ihåligheter och ge plats för damm och smuts att fastna.

Sägen finns i Höganäs, Skåne?

Ni vet väl att vi har en liten butik på Bruksgatan 15 i Höganäs om Ni skulle vilja "kläma och känna" på alla smycken - det som finns i webshopen finns även i vår fysiska butik.

Populära produkter i denna kategori

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen