• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Vintagesmycken & Second hand smycken

Använda och älskade smycken! Tips - När du överväger att köpa begagnade smycken läs produktbeskrivningen noga och titta på bilderna en extra gång innan du trycker på köpknappen. Skulle du mot förmodan ändå inte bli nöjd med din leverans så har vi självklart öppet köp och bytesrätt även på våra vintagesmycken. Garanti - Vi lämnar dock ingen garanti på våra vintagesmycken då de redan är använda. 

Tidigare använda och begagnade vintagesmycken på nätet.

Hos oss på Blingit.se hittar du ett fantastiskt fint sortiment med tidigare använda och begagnade vintagesmycken som fortfarande har sin glans kvar. Handla cirkulärt och spara på miljön i vår vintageavdelning med armband, halsband, ringar och örhängen. Läs gärna produktbeskrivningen på smycket du är intresserad av för att få så mycket information som möjligt och inte blir missnöjd när leveransen når dig. Vi säljer endast noga genomgågna smycken som fortfarande har sin lyster och glans kvar, de smycken vi tycker håller för låg kvalité hamnar helt enkelt i metallåterbinningen för att bli nya smycken hos våra samarbetspartners.

Vanliga frågor och svar.

Har Ni öppetköp och bytesrätt på begagnade smycken?

- Ja! Vi har samma köpvillkor på begagnade vintagesmycken som på helt nya smycken. Du har alltså 30 dagars öppetköp och bytesrätt även på våra vintagesmycken.

Hur får jag reda på vilket mått smycket har?

- Vi anger så mycket information som möjligt i vår produktbeskrivning för respektive smycke, t.e.x så anger vi alltid längd, bredd och färg på smycket. Om du köper ett smycke i äkta silver så anger vi även vikten på smycket.

Vad gör jag om smycket inte motsvarar mina förväntningar?

- Du har full returrätt inom 30 dagar och vi återbetalar hela beloppet för vad smycket har kostat, du får dock stå för returfrakten själv.

Vågar jag köpa ett par örhängen som är använda?

- Ja! Vi rengör och desinfekerar samt nickeltestar alla örhängen innan vi lägger ut dom till försäljning.

Här listar vi några fördelar med att köpa begagnade smycken hos Blingit.se. 

Hållbarhet och miljöpåverkan - Att välja begagnade smycken bidrar till en hållbarare konsumtion. Genom att ge begagnade föremål ett nytt liv, minskar du efterfrågan på nyutvunna material och de energikrävande processerna som ingår i smyckestillverkningen. Detta val hjälper till att spara resurser, minimerar avfall och minska miljöpåverkan.

Kostnadsbesparingar - En av de viktigaste fördelarna med att köpa begagnade smycken är möjligheten till kostnadsbesparingar. Begagnade smycken är vanligtvis lägre prissatta än sina nya motsvarigheter, vilket gör att du kan köpa högkvalitativa smycken till en bråkdel av den ursprungliga kostnaden. 

Unik design - Begagnade smycken ger ofta en möjlighet att hitta unika delar, dessa smycken kan även erbjuda dig ett bredare urval av stilar och epoker.

Värdebevarande - Till skillnad från t.e.x kläder och andra konsumtionsvaror behåller högkvalitativa smycken ofta sitt värde över tiden. Detta kan vara fördelaktigt om du ser smycken som en investering eller om du tänker dig sälja vidare smycken i framtiden.

Prisvärda lyxmärken - Att köpa begagnade smycken kan ge dig tillgång till lyxmärken som annars kan vara utom räckhåll när de köps nya. Genom att utforska begagnatmarknaden kan du hitta dessa lyxartiklar till mer överkomliga priser, vilket gör att du kan njuta av prestige och kvalitet som är förknippad med varumärket.

Känslomässig och historisk betydelse - Vissa använda smycken kommer med en historia och sentimentalt värde. Oavsett om det är ett arvegods eller ett föremål med en historia bakom sig kan köp av begagnade smycken ge en känsla av nostalgi och koppling till det förflutna.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen