• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi på måndag

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Konfirmationssmycken, smycken med kors

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

Du har sett 40 av 68 produkter.

Alla kulturer har någon form av rit för inträdandet i vuxenvärlden. Idag kanske vi ser konfirmationen mer som en fin sed och inte som ett tecken på att barnet blir vuxet. Det återstår rätt så många år innan konfirmanden på fullt allvar blir självständig!

Till konfirmationen, eller motsvarande rit, så är det fint med presenter. Det här är ju något som påminner lite om en födelsedag och som blir ett minne för livet. Om du känner någon som snart ska konfirmeras så är ett smycke ett mycket bra val. Det finns gott om symboler och design som kan passa fint.

Med detta smycke så kan du tänka framåt. Välj ett halsband eller armband som kan sparas för framtiden. Det behöver inte ha en design som passar bra för varje vardag eller fest. Faktum är att det inte alls måste väljas med tanke på att det ska bäras. För många så är konfirmationssmycket en klenod som ligger kvar i lådan men som då och då tas fram för att det är så fint och speciellt.

Måste man köpa en konfirmationspresent?

Om du har blivit bjuden till en middag eller fest med anledning av konfirmation så är det god ton att ta med en present. Det är aldrig ett måste men du kan räkna med att andra gäster kommer att ta med sig presenter till konfirmanden. Beroende på hur nära du står familjen så kan det krävas något som är lite mer betydelsefullt. Det fina med ett smycke är att du kan ge det oavsett om du är släkt med den som konfirmeras eller om du bara är bekant med familjen.

Vad är ett bra konfirmationssmycke?

Det här är en fråga som kommer att få ett mycket personligt svar. Ibland så är ett klassiskt konfirmationssmycke med en religiös symbol det bästa valet. Andra gånger så kanske det här blir för mycket. Om du är osäker på vad som kommer att passa så kan du välja något som är mer universellt som ett hjärta eller kanske ett stjärntecken smycke. Fråga föräldrarna om det finns symboler som de tycker särskilt om eller tvärtom, om det finns symboler som du bör undvika!

När ger man smycket till konfirmationen?

Då det ordnas med fest eller middag så får du ju en naturlig tidpunkt att ge presenten. Då du bara får veta att det har konfirmerats så kan du skicka presenten med posten eller tala om att du kommer förbi med den. Det finns inga regler för när man ska ge en konfirmationspresent. Du kan ge den innan konfirmationslägret om du vill det. Du kan också ge den flera månader efter. En present är alltid uppskattad, oavsett om den kommer dagen efter ceremonin eller flera veckor senare.

Ska smycket vara i äkta guld?

Traditionellt sett så väljer man ofta konfirmationssmycken av ädla metaller som guld och silver. Det här är dock inget krav. Numera så finns det så fina smycken som är gjorda i andra material som mässing och stål. De är minst lika fina och kan ibland bli bättre val än det traditionella guldsmycket. Om tanken är att smycket ska bevaras länge så kan det förstås finnas en mening med att satsa på guld eller silver. Det är material som aldrig går ur tiden.

Vad händer om konfirmanden inte gillar smycket?

Det här händer då och då, och det är verkligen inget problem. Inom 30 dagar så går det att byta ett smycke hos oss. Det krävs ingen särskild anledning för detta. Men en sak ska du tänka på. När du ger en ung person ett klassiskt smycke så kan det ju bli så att hon, eller han, inte tycker att det är så coolt just nu. Det är rätt så normalt att någon som är tonåring inte vill ha på sig en andlig symbol dagligen.

När du ger presenten så kan du presentera den som en klenod som ska sparas för framtiden. Då försvinner pressen om att behöva ha smycket på sig nu. Det gör att konfirmationssmycket kan uppskattas trots att det kanske inte är något som konfirmanden har lust att ha på sig till vardags.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen