• 070-584 92 30
  • Vardagar 09.00 - 14.00
Beställ idag så skickar vi imorgon

Fri frakt över 500 kr
Snabb leverans 1-3 vardagar

Smycken som morgongåva

 

Till vem

Modell

Material

Färg

Varumärke

Pris

När ges en morgongåva?

Traditionellt sett så ska morgongåvan ges morgonen efter bröllopet. Då gäller det alltså att mannen har den med sig om bröllopet sker på annan ort och det sovs över på hotell. Gåvan kan ges direkt när paret vaknar eller till frukost då det blir en stund över till reflektion och samtal. Någon gång under dagen efter bröllopet så ska presenten ges, precis när är egentligen en smaksak. Fast det är klart, en present som man ger på morgonen blir ju per automatik en morgongåva!

Måste det vara guld och diamanter?

Nej, det måste inte vara guld och diamanter men det här är brukligt. Det finns förstås smycken som inte är gjorda av så dyra material men som känns minst lika lyxiga. Det viktigaste är att ni känner er nöjda med morgongåvan som är er gemensamma upplevelse. Kanske kommer smycket att bäras dagligen under resten av livet. Då är det inte så dumt att satsa på material som håller och förblir vackra för alltid.

Hur bär man en ring som morgongåva?

När ni väljer ringen som morgongåva så bör den bäras på ringfingret på höger hand. Detta för att den annars kommer att krocka med ringen, eller ringarna, som antagligen nu finns på vänster ringfinger. Det går förstås också att bära den här typen av ring på långfingret. Det här är upp till er och vad som känns bekvämt och rätt. Se bara till att få rätt storlek!

Ska mannen också få en morgongåva?

Mannen har traditionellt sett inte fått morgongåvor eftersom han inte har behövt fundera på saker som arv efter fruns död. Nu lever vi ju i tider då saker som jämlikhet känns självklara. Med tanke på det så bör även han få en present morgonen efter bröllopet. Om det känns rätt för er så kan ni givetvis satsa på ett vackert smycke för honom. Kanske kan det matcha det som hon får.

Hur ska man förvara ett dyrt smycke?

Dyra smycken ska man bära! Tanken med morgongåvan är ju att den ska bäras för att påminna er om kärleken som ni delar. Men om ni har valt den som en slags investering för framtiden så är det inte så dumt med säker förvaring. Se till att smycket har en egen ask där det inte kommer att slitas mot andra smycken då det inte bärs.

Går det att byta smycket?

Om morgongåvan inte infriar förväntningarna eller inte passar i storlek så går det att byta den. Vi har öppet köp under 30 dagars tid. Då ni har valt med eftertanke och noga kontrollerat storlekar på ringar och längd på halskedjor så blir det sällan nödvändigt att byta. Men vi ger detta stöd då det behövs!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen